Моят африкански плат

Имам го отдавна. Подарък ми е от наша приятелка – лекарка в Замбия. Толкова го харесвах, защото е много етно – със слонове и цветовете на Африка: черно, кафяво и охра.

30 June 2010
Имам го отдавна. Подарък ми е от наша приятелка – лекарка в Замбия. Толкова го харесвах, защото е много етно – със слонове и цветовете на Африка: черно, кафяво и охра. Дълго търсех кой да го ушие и сега, покрай Световното в Южна Африка, събрах смелост и отидох при една шивачка. Препоръча я козметичката ми. Жената първо доста се чуди какво да прави с този плат, който упорито наричаше индийски, а аз всеки път я поправях, чe e африкански. После скрои едно торбообразно нещо, за което обясни, че е костюмче и че ще стане много хубаво.

Обикновено точно така се случва с мечтите. Когато се стигне до реализацията им, се получава нещо съвсем различно от това, което сме си представяли. Вместо секси афро рокля, с извинение – костюмче.


Казват, че животът е това, което се случва, докато правиш планове за него. Е, на мен и на моя африкански план ни се случи животът. Или както казва една африканска поговорка: Никога не можеш да бъдеш сигурен в дълбочината на локвата, докато не паднеш в нея.


ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР