Кийра Чаплин: Пазя сватбения пръстен на Уна

Има светлите очи на дядо си Чарлз Чаплин и носа на баба си Уна О’Нийл, но настоява, че повече прилича на Чарли и на неговото копие – леля й Джералдин Чаплин. Кийра Чаплин е у нас като част от журито на фестивала CineLibri 2017

Адриана Попова 14 октомври 2017

Снимка: getty images/guliver

С моделски пропорции и с минало на модел зад гърба си. Влиза в този бизнес 16-годишна, когато започва работа за NEXT Model в Париж. Снима за Vanity Fair, Vogue, Elle, Cosmo-Girl и GQ. Попада в класациите за най-желаните неомъжени жени на сп. FHM и за най-секси жени на GQ. Очакваме да видим реинкарнацията на Чаплиновите гени в София, където Кийра Чаплин ще бъде жури на кино-литературния фестивал „Синелибри“. Впрочем тя никога не е срещала дядо си, който умира през 1977 г., а за баба си Уна си спомня, че живеела сама в огромна къща.

Родена е през 1982 година в Белфаст като първо дете на сина на Чарли Чаплин Юджийн и съпругата му Бернадет. Живее в имението на Чаплин Корсие-сюр-Веве в Швейцария до развода на родителите си през 1990-а, когато се мести в Париж. Освен модел, тя е филмова актриса, като най-големият й успех е участието във филма „Колко е важно да бъдеш сериозен“ (2002) заедно с Рупърт Еверет и Колин Фърт. Притежава 30% от филмовата компания Limelight Productions, наречена така по името на последния американски филм на дядо й „Светлините на рампата“. Сред филмите, продуцирани от компанията, е номинираният за Оскар The Professional.

През 2006 г. The Sunday Times я класира на второ място сред най-богатите хора под 30 в британския шоубизнес с лично богатство от 30 милиона паунда. С 2 милиона я изпреварва само цигуларката Ванеса Мей. Освен дела си в Limelight Productions, Кийра е президент на компания, която осигурява чрез интернет страницата webforjetset.com кетъринг, вертолети, ферарита и бодигардове на нуждаещите се от подобни услуги супербогаташи.

В личния си стил преминава през различни периоди – от гръндж и коси в розово, зелено и червено до по-класическа елегантност днес. От готик-пънк времената й остават две татуировки – прилеп на дясното рамо и гривна с черепи на ръката. Била е бранд посланик на Tommy Hilfiger и лице на диамантите Leviev. В София може би ще я видим с рокля на българската дизайнерка, базирана във Виена, Анелия Пешев.

Близки и приятели наричат Кийра Кики, Чапс, но най-вече Съншайн – прозвище, което така се е залепило за нея, че много често го вземат за нейно второ име. А тя е Кийра Виктория Чаплин и във вените й тече английска и циганска кръв по линия на Чарли Чаплин, и ирландска по линия на прадядо й – бащата на Уна, драматурга Юджийн О’Нийл. За нея казват, че успехът е в гените й. Кийра Чаплин пристигна в България заради фестивала CineLibri 2017, където е част от журито. EVA взе интервю с нея преди да стъпи на родна земя.

Как бихте искали да ви представят – като актриса, модел, бизнесдама или внучка на великия Чаплин?

Като бизнесдама. Не се смятам за актриса, въпреки че съм участвала във филми. Все повече се занимавам с бизнес и наистина ми харесва да правя сделки. Това е различна форма на креативност, да измисляш концепции и да правиш така, че нещата да се случват.

Имате английска, ирландска и циганска кръв във вените си. Как съжителстват у вас различните темпераменти? Казвате ли си – о, това е от ирландската ми кръв?

Винаги казвам, че имам ирландска кръв и швейцарски манталитет (тъй като съм отраснала в Швейцария) – в смисъл страстна и темпераментна, но също организирана и пунктуална. Всъщност вече се считам за нюйоркчанка.

Ще напишете ли биография на дядо си?

Канили са ме, но винаги съм отказвала. От друга страна, обмислям телевизионно предаване за ранните дни на Холивуд, в което дядо ми би имал важна роля.

Имате ли някакъв спомен – предмет или снимка, от дядо ви и баба ви, който ви е особено скъп?

У мен е сватбеният пръстен на баба ми. Чарли е правил дизайна му заедно с Cartier. Много е специален.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР