Защитен фронт или как да се обличаме безопасно

16 May 2017

Всички знаем за съществуването на синтетичните химически съединения, които в последните 10–15 години трайно навлязоха в продукти – част от всекидневието ни. Също така знаем, че голяма част от тях доказано водят до леки, а други до по-сериозни здравословни проблеми. При децата най-често срещаните реакции са алергичните – в това число кожните заболявания като атопичен дерматит и кожни алергии. Бисфенол, формалдехид, алкилфенол етоксилати (APEO), перфлуорвъглерод (PFC), фталати, канцерогенни оцветители са само част от опасните химикали.

И тъй като кожата е най-големият орган на човешкото тяло – с повърхност около 2 кв.м, тя е лесна мишена за химикалите. Когато токсините се абсорбират чрез кожата, те се поемат от лимфната система, след това попадат в кръвоносната система и накрая в черния дроб и бъбреците, където могат да предизвикат смущения в техните функции. Ето защо редица световни организации са загрижени за тези сравнително нови „добавки“, участващи в производствените процеси, и съветват родителите винаги да проверяват етикетите на детските дрехи, когато пазаруват. „Eco Safe“ е знак на ICQ Group* (марка, регистрирана в Европейския съюз), с който се отбелязват продуктите, които се придържат към все по-високи стандарти за качество и безопасност.

Знакът гарантира, че продуктът е изработен в съответствие с химическите и механичните стандарти за безопасност и не съдържа опасни елементи, канцерогенни бои, фталати (предизвикващи алергични реакции), формалдехид (с възможни вредни въздействия върху репродуктивната система, черния дроб, бъбреците, нервната система), тежки метали (с възможни алергични реакции и канцерогенни ефекти).

Социална ангажираност, грижа за опазването на околната среда и етично поведение са основни ценности на компанията Benetton Group, осъзнаваща важността и значението на отговорността, която излиза извън рамките на търговските цели. Ето защо Benetton Group гарантира, че продуктите на марката са произведени, без да бъдат използвани токсични химикали или опасни вещества по време на целия производствен процес – от суровини до крайни продукти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР