Ресторант ONÀ в село Стакевци

Ресторантът със 7-степенно fine dining меню, където по непотвърдена информация може би ще вечеря Илон Мъск

23 November 2022

Снимка: д-р Радина Денкова

Много причини има да посетите Северозападна България и най-богатият човек в света Илон Мъск май също откри такива.

След като интересът му към страната ни бе провокиран от снимка на Белоградчишките скали, се появиха информации, че той е решил да посети този природен феномен през април.

А екипът му е отправил запитване за резервация в особено популярния ресторант ONÀ, намиращ се в село Стакевци, където да отседне и да хапва Илон Мъск по време на визитата си у нас. Въпреки че достоверността на писмото, споделено от ресторанта в социалните мрежи, все още подлежи на потвърждаване, пак си струва да припомним какво знаем за ONÀ и защо си струва да го посетим.

Ресторантът със 7-степенно fine dining меню отваря врати в края на 2021 година и зад него стои шеф-готвач Филип Захариев. Мястото почти веднага провокира огромен интерес, като резервации се правят за месеци напред. Коментира се дори, че може би това ще е първият български ресторант със звезда Мишлен.

За създаването на ресторанта, както и за нежната половинка до шеф Филип Захариев – Яна Руйчева, която е неотменно до него в създаването и поддържането на мястото, ви разказахме преди около половин година в статията ни - Яна, която направи Северозапада

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ONÁ (@ona.rest)

Филип си е герой. Той сам се е справил с безброй трудности, за да стигне до отварянето на ресторанта. Помагам му с всичко, с което мога. Подкрепям го във всичко и съм се заела с административната работа и сервирането. Филип е магията на мястото“, каза тя пред екипа на EVA тогава.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ONÁ (@ona.rest)

 

И понеже ресторант ONÀ нямаше как да не провокира още интереса ни, на страниците на EVA д-р Радина Денкова разказа от първо лице за посещението си там с група приятели. Може да прочетете материала тук - Fine dining в село Стакевци.

Пристигаме в селото, намираме лесно къщата. Яна, приятелката на Филип, ни посреща. Ефирно красиво същество, все едно паднало на това място от друга планета. Бялата ѝ кожа излъчва нежност и здраве, тя се усмихва и всичко около нея става по-красиво и значимо. Настанява ни в къщата, където има три стаи за гостите, запазили вечеря. Престоят тук е организиран. Ресторантът може да поеме четиринайсет души, за толкова има място за преспиване. Къщите са селски, реновирани от Филип, с чисти и приятни стаи. Представям си труда, който са хвърлили, за да ги направят отново приветливи и обитаеми“, така започва разказа си тя.

Да видим през април ще вечеря ли Илон Мъск по терлици в село Стакевци.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР