Белоградчишките скали, Илон Мъск и визитата му в България

23 November 2022

Всичко започна от една снимка. Един от най-богатите хора на света и настоящ собственик на Twitter Илон Мъск коментира в социалната си мрежа снимка на Белоградчишките скали, направена от българския фотограф Владислав Терзийски.

Сюрреалистичната красота на родния природен феномен накара Мъск да заяви: "Бях сигурен, че това е в Elden Ring", визирайки популярна сред геймърите от цял свят компютърна игра.

С това обаче интересът на Илон Мъск към родната страна май не свършва.

Ако информациите са верни, успяхме да го провокираме да се поинтересува не само от Белоградчишките скали, но и от цялата ни страна и в специфика Северозапада, особено след като и министърът на туризма написа в коментар в Twitter, че Мъск е добре дошъл в България, където може да види много подобни красоти.

И... да, в крайна сметка май ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения - сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре. Filip Zahariev, браво! Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света, стига да се осъществи визитата.“, написа във Фейсбук министърът на туризма Илин Димитров.

Той има предвид запитването от страна на екипа на Мъск за резервация в особено нашумелия ресторант ONÀ в Северозападното село Стакевци, за който сме ви разказвали на страниците на списание EVA няколко пъти. Може да прочетете тук - Яна, която направи Северозапада по-красив  и тук - Fine dining в село Стакевци.

„Изглежда, скоро в нашето скромно селце, ще посрещнем още важни гости! Стискайте палци! Благодарим на Vladislav Terziiski Photography за прекрасната снимка, която грабна вниманието на един от най-влиятелните хора в света, и ни дава този невероятен шанс и стимул за мобилизация!“, написаха в профила си във Фейсбук и от ресторанта.

Те споделят мейла със запитването от екипа на Мъск за резервация през април, когато се очаква милиардерът да посети България. И въпреки че се появиха спекулации относно достоверността на мейла, от екипа на ONÀ заявяват, че на този етап няма как да знаят дали е така.

"Не сме проверявали достоверността на получения имейл, не сме IT специалисти, които имат способността да проверят IP адреса, email header, VPN, или там каквото се проверява, за да се установи истинността на имейла. Вчера сме го получили, развълнували сме се и сме го споделили с вас. Ние сме наясно, че е много възможно имейлът да не е достоверен и това не е проблем за нас. Няма да плачем. Сметнахме, че дори при най-малкия шанс това да е истина, заслужавате да го споделим с Вас.
В никакъв случай не е с цел реклама, определено не ни е нужна!", казват те.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР