Вкус, който преминава отвъд границите

Spectrum Restaurant

15 December 2025

На 28-ия етаж на Grand Hotel Millennium Sofia Spectrum Restaurant преплита границите между континенти и култури, пречупвайки през своята призма кулинарните съкровища на Азия и Латинска Америка.

Тук класическото се преплита в модерното, а всяко ястие е създадено да бъде преживяване за всички сетива.

Визионерът зад тази кухня е шеф Теодор Танков – кулинарен артист с над 20 години опит и майстор на сушито, усъвършенствал уменията си до безупречна прецизност. Неговата страст към изследването на вкусове и смелото въображение намират израз във всяка чиния – от екзотичните суши предложения до иновативните комбинации от азиатски аромати и латиноамериканска пъстрота в чинията.

Сред изкушенията, които разказват историята на Spectrum, е Мисо Блек Код – като тайна, прошепната от дълбините. Нежното филе от черна треска се разтапя в устата, носейки меката сладост на мисо и дълбокия, земен аромат на гъби шийтаке. Всяка хапка е балет между морето и гората — фин, но незабравим, оставящ вкус, който отеква като далечно ехо от Япония.

Не по-малко впечатляващ е Магуро Стек – червено кадифе от океана, запечатано така, че да запази сърцето си сурово и нежно. Сосът Якинику носи умами дълбочина, мисо-фъстъчният зест — топла ядкова ласка. Всяка хапка е смел, но елегантен акорд във вечерната симфония на Spectrum.

Авторските коктейли също се изявяват с характер. Те допълват ястията и носят характерен баланс от вкус, аромат и визуална емоция. Всяка чаша е изкуство в течна форма, което събуждат сетивата.

Атмосферата допълва кулинарното пътешествие – Spectrum пленява с панорама, която разкрива нощна София като море от светлини. Модернистичният интериор, оживен с внимателно вплетени арт инсталации, създава усещане за космополитна елегантност, в която всяка вечер е сцена, а гостите – главните герои.

Вдъхновено от сливането на вкусовете Spectrum Restaurant представя изкуството на кулинарията с дръското съчетание на азиатския фюжън с латиноамериканска страст.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР