Кой, ако не Блейк Лайвли? Къде, ако не на Met Gala 2022?

Блейк Лайвли ще е един от домакините на Met Gala през май. Припомняме си най-впечатляващите й визии през годините

eva.bg 20 March 2022

Снимка: getty images/guliver

Известни са вече домакините на Met Gala 2022. Общо четирима са, начело с любимата ни Блейк Лайвли.

След множеството отложени събития и разместени заради пандемията дати Met Gala се завръща тогава, когато трябва – в първия понеделник на месец май. Припомняме, че изданието за 2021 г. се състоя през септември вместо през май.

На 2 май 2022 г. знаменитостите ще се надпреварват да демонстрират креативност на червения килим, за да покажат своя личен прочит на поставената тема. А тя е „В Америка: Антология на модата“. Вдъхновена е от изложбата на Института за костюми към Музея на изкуството „Метрополитън“.

Световни модели, дизайнери и техните музи, актьори, актриси, музиканти и всякакви други звездни гости ще бъдат посрещани от Блейк Лайвли и съпруга й Райън Рейнолдс (определено смятаме, че те са една от най-красивите и обичани двойки в Холивуд), Реджина Кинг и Лин-Мануел Миранда (носител на наградите „Пулицър“, „Еми“ и „Грами“).

В ролята си на почетни съпредседатели на събитието ще влязат отново главният редактор на Vogue Ана Уинтур, дизайнерът Том Форд и ръководителят на Instagram Адам Мосери.

„В Америка: Антология на модата“ е втората част на мащабна експозиция, посветена на американската мода. Първата част „В Америка: Лексикон на модата“ включваше образци на Ралф Лорън, Келвин Клайн, Дона Карън. Всъщност тя все още може да бъде разгледана в Института за костюми към Музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк.

Изложбата „В Америка: Антология на модата“ ще бъде отворена за посетители от 7 май. Тя ще изследва основите на американската мода, представяйки дизайнери и шивачи, които са работили в САЩ от XIX век до втората половина на XX век.

„Тази втора част предоставя исторически контекст“, казва пред Vogue Андрю Болтън, главен куратор на Института за костюми. „Историите наистина отразяват еволюцията на американския стил, но също така изследват работата на отделни шивачи и дизайнери. Вълнуващото за мен е, че някои от имената ще са много добре познати на студентите по мода, като Чарлз Джеймс, Халстън и Оскар де ла Рента, но много от останалите са били наистина забравени, пренебрегнати или изведени в бележките под линия от историята на модата. Така че едно от основните намерения на изложбата е да подчертае таланта и приноса на тези хора. А много от тях са жени.“

Организиран и ръководен от Ана Уинтур от 1995 г. насам, Met Gala се превърна в ежегоден празник на модата. Основна цел на бала е набиране на средства за Института за костюми. Всяка година събитието успява да събере доста сериозни суми. Изданието от 2019 г. отбеляза рекорд с 15 млн. долара.

Броят на гостите на Met Gala е около 600. До вечерта преди събитието списъкът с поканени е строго секретен. Едно от правилата, с които всички присъстващи трябва да се съобразяват, е без мобилни телефони и постване на снимки, докато са на бала. Селфитата са забранени, но за сметка на това армията от фотографи документира пред целия свят „кой какво облече на Met Gala“.

В очакване да видим кой ще открадне шоуто тази година – Лейди Гага, Ким Кардашян или някой друг, в галерията сме събрали най-впечатляващите визии от червения килим на Met Gala през годините на очарователната домакиня на бала – Блейк Лайвли, която отдавна е заявила себе си като модна икона.

Вижте я в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР