Домашен сироп за кашлица

Мануела Панайотова 03 ноември 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Днес няма да ви зарадвам с рецепта за сладкиш, а с един нетрадиционен и широкоспектърен сироп.

Може да се използва при първи симптоми на настинка, за облекчаване на кашлица, за подсилване на имунната система*, за отблъскване на неприятен събеседник, за дресинг или марината.

Няма рецепта или точни количества - използвах 3 глави белен чесън, пресен джинджифил, листа градински чай и мед. Поставих всички съставки в буркан, покрих с мед и затворих с капак.

Оставих на стайна температура за около две седмици, като всеки ден разбърквах, за да поддържам съставките покрити с мед (те остават на повърхността около две седмица).

Медът започва да ферментира, да образува балони и да се втечнява. Сиропът е готов когато стане напълно прозрачен, тъмен и съставките започнат да потъват. Съхранява се на тъмно при стайна температура за неопределено време.

*За подсилване на имунитета може да се приема смесен с пчелен прашец.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР