Стилът на... Блейк Лайвли

Модната икона на милениалите...

Александрина Петрова 07 February 2019

Снимка: instagram

„Наистина не знам как бих описала личния си стил“, споделя Блейк Лайвли, а ние не можем да бъдем по-съгласни. Нейният стил е толкова богат, смел, цветен и неуловим, че не бихме могли да го впишем само в една категория. Можем само да кажем, че модата е като част от нейното ДНК. Блейк за пръв път блесна като модна икона, изигравайки популярната си роля на Серина Ван Дер Удсън в сериала „Клюкарката“, чийто гардероб беше блян за модни ценители. Оказва се обаче, че личният почерк на Блейк все пак не се различава много от този на Серина – тя не робува на определени правила, не се страхува да комбинира и експериментира, като винаги подчертава най-силните си страни – високата си стройна фигура и дълги крака.

От бляскавите тоалети на червения килим, до street style визиите, при Блейк Лайвли всеки детайл е от значение, затова тя ги изпипва внимателно: обувки, шапки, чанти, очила и всякакъв вид аксесоари – всеки елемент трябва да „обича“ другия. А Лайвли има много добър усет за това. Колкото е свободна в избора си на облекло, толкова никога нищо не е случайна част от тоалета й.

Блейк е една от малкото жени, които могат да си позволят да носят ярки и изразени цветове. Те определено не отиват на всеки, а тя съвършено знае как да заложи на такива нюанси, без да прекали и да изглежда безвкусно. Затова в гардероба й има пайети, бродерии, тоалети в лилаво, тюркоазено и жълто, но те са обиграни правилно. Актрисата посяга по-скоро към максималистката естетика, която не всеки може да овладее (не е чудно, че повечето знаменитости залагат на минимализъм в стила си).

Когато я виждаме в по-монохромни тоалети, Блейк пак проявява смелост. Тя може да изглежда невероятно дори в костюм с вратовръзка  (носила е и папийонки!) и пак да не изневери на чувствената си женственост. Един от стил уроците, които можем да вземем от нея, е, че един правилен аксесоар може да направи всяка визия оригинална. Ежедневният тоалет „дънки и топ“ може да се разчупи с шал в ярък цвят, а пък ако елегантният блейзър е основата на тоалета, то никога няма да сбъркаме, ако го съчетаем с високи токчета.

Изненадващ факт е, че актрисата рядко се възползва от услугите на стилист. В Instagram профила си тя често споделя постиженията си в оформянето на прическите си. Забележително е, че е способна сама да завърши цялата си визия, предвид факта, че косата и гримът също са важна част от нея. В грима тя отново се стреми да подчертава хубавите си черти, а когато не пуска свободно дългите си коси, обича да ги сплита на красиви плитки.

Обувките, в които можем да я видим най-често, са високите токчета: „Какво да кажа... Чувствам се невероятно, когато нося токчета – по-уверена и по-секси“, споделя тя. А когато я питат на какво се дължи модният й нюх, тя отговаря: „Не само модата, но и красотата за мен са свързани с увереността и лекотата, която виждаме в походката на една жена. Не трябва и да се страхуваме от експериментиране, смесване на текстури, цветове и елементи“, категорична е Блейк.

В галерията се запознайте отблизо с невероятния стил на Блейк Лайвли.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР