Стилът на... Блейк Лайвли

Модната икона на милениалите...

eva.bg 24 April 2021

Снимка: instagram

„Наистина не знам как бих описала личния си стил“, споделя Блейк Лайвли, а ние не можем да бъдем по-съгласни. Нейният стил е толкова богат, смел, цветен и неуловим, че не бихме могли да го впишем само в една категория. Можем само да кажем, че модата е като част от нейното ДНК.

Блейк за пръв път блесна като модна икона, изигравайки популярната си роля на Серина Ван Дер Удсън в сериала „Клюкарката“, чийто гардероб беше блян за всички модни ценители. Оказва се обаче, че личният почерк на Блейк все пак не се различава много от този на Серина – тя не робува на определени правила, не се страхува да комбинира и експериментира, като винаги подчертава най-силните си страни – високата си стройна фигура и дълги крака.

От бляскавите тоалети на червения килим, до street style визиите, при Блейк Лайвли всеки детайл е от значение, затова тя ги изпипва внимателно: обувки, шапки, чанти, очила и всякакъв вид аксесоари – всеки елемент трябва да „обича“ другия. А Лайвли има много добър усет за това. Колкото е свободна в избора си на облекло, толкова никога нищо не е случайна част от тоалета й.

Блейк е една от малкото жени, които могат да си позволят да носят ярки и изразителни цветове. Те определено не отиват на всеки, а тя съвършено знае как да се заиграва с такива нюанси, без да прекали и да изглежда претруфено. Затова в гардероба й има пайети, бродерии, тоалети в лилаво, тюркоазено и жълто, но те са обиграни правилно. Актрисата посяга по-скоро към максимализма за гардероба си, който не всеки може да овладее (не е чудно, че повечето знаменитости залагат на минимализъм в стила си - това е игра на сигурно!).

Когато я виждаме в по-монохромни тоалети, Блейк пак проявява смелост. Тя може да изглежда невероятно оригинално дори в костюм с вратовръзка  (носила е и папийонки!) и пак да не изневери на подчертаната женственост, която винаги присъства във визията й. Един от стил уроците, които можем да вземем от нея, е че един правилен аксесоар може да направи всяка визия оригинална. Ежедневният тоалет „дънки и топ“ може да се разчупи с шал в ярък цвят, а пък ако елегантният блейзър е основата на тоалета, то никога няма да сбъркаме, ако го съчетаем с високи токчета.

Изненадващ факт е, че актрисата рядко се възползва от услугите на стилист. В Instagram профила си тя често споделя постиженията си в оформянето на прическите си. Забележително е, че е способна сама да завърши цялата си визия, предвид факта, че косата и гримът също са важна част от нея. В грима тя отново се стреми да подчертава хубавите си черти, а когато не пуска свободно дългите си коси, обича да ги сплита на красиви плитки.

Обувките, в които можем да я видим най-често, са високите токчета: „Какво да кажа... Чувствам се невероятно, когато нося токчета – по-уверена и по-секси“, споделя тя. А когато я питат на какво се дължи модният й нюх, тя отговаря: „Не само модата, но и красотата за мен са свързани с увереността и лекотата, която виждаме в походката на една жена. Не трябва и да се страхуваме от експериментиране, смесване на текстури, цветове и елементи“, категорична е Блейк.

В галерията се запознайте отблизо с невероятния стил на Блейк Лайвли.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР