Моля ви, не казвайте „Такъв е животът!“

Ирина Иванова 27 May 2021

Снимка: Микаел Стефанов

Някаква абсурдна комбинация от думи и сред тях името на Лорина Камбурова, плъзнаха из сайтовете, докато навън гърмеше и валеше, ето сега, преди няколко часа. Не искам да ги повтарям, макар че журналистическата професия налага първо да съобщиш новината – ясно и кратко – и после да продължиш нататък. Новината я знаете. Тези новини бързо се разбират.

Не казвайте „Такъв е животът!“ по повод тази новина. Лорина мразеше тази реплика, настръхваше като я чуе, а я е чувала много пъти – и около смъртта на майка си, и около тази на баща си. „Не ми казвай „Такъв е животът! Какво си мислиш, че не го знам ли!“ Рязка, избухлива, своенравна, всичко, не и лицемерна. Когато се смее – избухва. Когато се забавлява, те заразява и теб, дори и ако си в кофти настроение.

Лорина Камбурова е едно от любимите ни момичета  – канили сме я за интервюта, за модни профили и рубрики, била ни е корица – впечатляваща, великолепна корица!

Откритие на сценаристката Ваня Николова, Лорина направи супер готина роля в един от любимите ни сериали - „Връзки“, а после и в друг -„Скъпи наследници“. Преди няколко месеца режисьорът на последния български филм с нейно участие – „Блаженият“  - Станимир Трифонов каза, че я очаква страхотно бъдеще като актриса. Но Лорина не е само актриса, а и музикант -ходила съм на нейни участия из клубовете – с дуета Ross´NLorina, дори на неин урок по пеене при Камелия Тодорова в Нов български университет. Лори обожаваше музиката и да бъде на сцена. Това бе важна част от нея и живота й.

Наскоро й писах с молба да разкаже за работата си в Русия, за филмите и сериалите, които снима там. “О, да, само още малко време да мине“. Е, мина.

А колко е красива, висока, дългокрака, с очи, които винаги плуват в сълзи, защото в нея има много смях, но и много тъга, при това тъга, която времето не успяваше да притъпи. Гледахме заедно една пиеса в театър София – нещо по Юджийн О´Нийл беше, май „Дългият път на деня към нощта“. И после – рев. Лорина е трептящ нерв, танцуващо, вечно търсещо нещо и някого огънче.

Вие прибавете миналото време. Нямам сили за тази редакция.

Почивай в мир и в музика, Лори! Красота, покой и светлина за душата ти, мило момиче!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР