За Димо!

11 May 2021

Ковид 19 ни отне твърде несправедливо и неочаквано Димо от група P.I.F. Отиде си на 45 години, оставяйки две малки деца, съпруга и толкова много неизпяти песни.

Да чуем обаче една от последните му песни. И не просто да я чуем, а да я видим в уникален клип, реализиран посмъртно от близките на певеца в негова памет.

Сингълът се казва "OPUS 4", а във видеото към него участват много родни изпълнители, сред които Любо Киров, Мариус Куркински, Графа, Миро, Михаела Филева, Орлин Павлов, Стефан Вълдобрев, Дичо, Диляна Попова, Дара, Койна Русева, и много други. Визуализацията към първия сингъл от чисто новия албум на P.I.F. – P.I.F. 6, e дело на режисьорът Николай Мутафчиев (Premier Studio).

Клипът на "OPUS 4" пресъздава моменти от иконични клипове на изпълнители, които непрежалимият фронтмен на P.I.F. обожаваше приживе. Любо Киров влиза в сюжет, взет назаем от Nine Inch Nails, Мария Илиева грее в Enjoy The Silence на Depeche Mode, Китодар Тодоров и Ицо Хазарта са във видео рамка на Red Hot Chili Peppers, а Диляна Попова скача в кожата на Анджелина Джоли от Anybody Seen My Baby на The Rolling Stones.Всички те пресъздават изключително силния текст на OPUS 4 в синхрон с гласа на Димо.

Последният кадър, с който завършва клипа, е бил заснет приживе, като идеята тогава не е била да е финален за видеото, а просто да е част от него.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР