Спомен за Уитни

eva.bg 09 August 2020

Днес е родена Уитни Хюстън, която ни напусна преди вече 8 години, през февруари 2012-а. Тогава тя беше на 48. Откриха я мъртва във ваната в хотел в Лос Анджелис, ден преди раздаването на поредните награди Грами. Самата тя печели 6 Грами по време на невероятната си кариера. Уитни Хюстън си отиде от сърдечен удар, причинен от свръхдоза кокаин, но сърцето й понася много удари преди това.

Тя започва като истинско златно момиче на аренби и попсцената. Произлиза от семейство с музикални традиции, нейна кръстница е самата Арета Франклин. Скоро вече я наричат Гласът заради невероятните й вокални възможности. Изглежда абонирана за успеха, когато се омъжва за Боби Браун през 1992 година. 15 години по-късно двамата се развеждат и нищо с Уитни вече не е същото.

Сега животът й е разказан в книга, която наскоро излезе и на български – „Песен за теб“ от дългогодишната й приятелка и сътрудничка Робин Крофорд (издателство „Бард“). Робин работи с Уитни в продължение на 15 години. Пътищата им се разделят през 2000 г. Спекулира се, че двете са били любовници. След смъртта на Уитни Робин страни от всички и пази в сърцето си радостите, приключенията и

тежките истини за живота си с голямата певица.

Сега, за първи път, Крофорд разкрива историята си в „Песен за теб“. Описва как като тийнейджърки са се запознали през осемдесетте, как Уитни записва първия си албум; за живота по време на безбройните турнета и зад сцената. Докато Уитни прави хит след хит, по време на брака ѝ и раждането на дъщеря ѝ, двете се изправят срещу семейни проблеми, откриват голямата любов и претърпяват болезнени загуби, като винаги се подкрепят.

От брака си с Боби Браун Уитни има дъщеря Боби Кристина. След смъртта на майка си тя наследи 20 милиона долара, но те не я спасиха от депресиите и наркотиците. Дъщерята на Уитни си отиде през 2015 година дори по-млада от майка си, едва на 22.

Една бляскава и тъжна история, каквато често имат необикновените хора, а Уитни Хюстън беше без съмнение такава. Беше Гласът.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР