Националният оркестър на Франция свири Болеро в изолация

eva.bg 05 April 2020

Снимка: YouTube

Това са моментите, в които сме щастливи, че живеем в ерата на социалните мрежи и развитите технологии. В извънредната ситуация като тази, всеки досег с изкуството има значение, а благодарение на съвременните възможности то може да стигне лесно до нас.

Националният оркестър на Франция изсвири великото оркестрално произведение на Морис Равел –„Болеро“, от различни точки на страната.

Всеки от музикантите записва своята част у дома, като после записите биват обединени, за да се получи магията на „Болеро“. Видеото започва с челист, перкусионист и цигулар, като след тях започват да се включват всички останали (накрая свирещите са 50 човека!).

Музикантите искат да донесат усмивка и удоволствие на своята публика, която в момента не биха могли да зарадват с други изяви: „Ние сме нищо без публиката!“, заяви перкусионистът Дидие Бенети, който в записа свири с дървена лъжица, тъй като на 17 март, когато във Франция влиза в сила забраната за излизане от дома, той не успява да вземе своите барабани. Но това не го спира!

Чуйте какво се е получило в следващото видео.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР