Меган и Хари: пророчеството

10 January 2020

Пророчицата Ванга, наричана за кратко в британските таблоиди Баба, отново е актуална със своите предсказания за бъдещето на света и отделни хора. В нощта на 8 срещу 9 февруари тя ми се яви и, посочвайки ме за своя наследница, съобщи първо на мен новината за Меган и Хари. Останалата част от света разбра чак на сутринта, че двамата се оттеглят от кралските си задължения.

Съобщението от пророчицата съдържаше и други актуалности и гласеше горе-долу следното: „Гари против Вилям ке тръгне, со булята ке бега, голема вода от блатото ке ги дели. Чорбаджийката со капите ядове ке бере, на сино си ке ока, ке ока, па ке й мине. Сетне ке даде на камилата от злата паница зоб да яде. Европа ке свърши. Петата жи ке начене. Мажете ке заборавят за жените, жените ке заборавят за децата, децата ке заборавят за сите. Светот ке се свърши. На пандела ке се види.”

Както често се случва при предсказателите, оракулите и сибилите, изказванията им са малко по-завоалирани и трябва да бъдат тълкувани. Най-зле в това отношение била питията на Делфийския оракул, която ломотела толкова несвързано, та жреците след това трябвало силово да използват въображението си, за да преведат на човешки език, в случая древногръцки, казаното от нея. Ванга в съня ми говори доста по-разбрано, но има и някои особености. Пророчицата например използва руското произношение на имената на принцовете Хари и Уилям, за да бъде разбрана по-лесно от милионите си почитатели в Русия.

Превеждам и аз, ред по ред.


Гари против Вилям ке тръгне. – С решението си принц Хари отказва да подкрепя кралската фамилия и в частност втория по линия на наследяване на короната брат си принц Уилям.

Со булята ке бега. – Техни Височества Меган и Хари заявиха намерението си да живеят основно в Северна Америка, предполага се, в Канада.

Голема вода от блатото ке ги дели. – Явно става дума за Атлантическия океан, който дели Британските острови от Америка. Под блато Ванга вероятно има предвид местността Фрогмор (където се намира къщата на Меган и Хари, Фрогмор Хаус, от която двамата не се отказват). Името на местността може да бъде преведено като Жабешка лъка и идва от изобилната жабешка популация, която от памтивека обитава това блатисто място край Темза.

Чорбаджийката со капите ядове ке бере, на сино си ке ока, ке ока, па ке й мине. – Нейно Величество Елизабет Втора, известна с обаятелните си шапки, вероятно ще упрекне силно сина си и престолонаследник принц Чарлз, че не е възпитал в лоялност към короната Хари и че е позволил да избуи наследеното от майка му Даяна непокорство, да не кажем вироглавство. После ще й мине. Така сме ние, майките. После винаги ни минава.

Сетне ке даде на камилата от злата паница зоб да яде. – Тук Ванга метафорично говори, че предстои Нейно Величество да абдикира в полза на сина си, а съпругата му Камила да стане кралица, което в съзнанието на петричката пророчица автоматично й дава право да яде в златна («злата») чиния. В крайна сметка за какво иначе човек да става крал или кралица.

Европа ке свърши. – Препотвърждава се пророчеството на Ванга за Брекзит и края на Европейския съюз.

Петата жи ке начене. – Под петата жи явно се има предвид идването на 5G мрежата.

Мажете ке заборавят за жените, жените ке заборавят за децата, децата ке заборавят за сите. – На кого ще му се занимава с мъже, жени и деца, като има 5G и виртуална реалност.

Светот ке се свърши. – Въпреки усилията на инвитро клиниките възпроизводството съвсем ще замре, последно в Индия и някои части на Африка.

На пандела ке се види. – Задача с по-висока сложност е това. Вероятно Ванга има предвид, че свършекът на света е толкова кинематографично събитие, че няма как HBO или Netflix да не заснемат сериал по него (в остарелите технологично разбирания на Ванга това ще стане на лента, която тя оприличава на панделка, «пандела»).

Длъжна съм отново да кажа, че Ванга говори леко неразбираемо по време на съня ми, но тя така си говореше и приживе, както се чува от документалните записи. Произношението й се оправи единствено, когато ме определи като единствена своя правоприемница в бизнеса. Съжалявам за останалите претендентки за нейни наследнички, които с това си вадят хляба, но както е казал Юнг – сънищата експлицират имплицитното. Нещо такова май. Все едно, великите са свикнали да ги цитират неправилно. Питайте Ванга, ако ви се яви насън.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР