Едно различно интервю с Кристина Патрашкова & GOTО

26 April 2019

Лебед, снежнобял, разперил криле и в един кадър с невероятната Кристина Патрашкова – жената, която с неподправения си стил, излъчва благородство и аристократичност... Ненадминатият Любо Сергеев – българският фотограф със световна слава, направи това реалност за рекламната кампания на ювелирния бранд Goto Jewellery and Diamonds.

Кристина е лице на GOTO Vintage Collection, най-трудната за описване колекция, събрала майсторство от цял свят. Бижутата се характеризират с дръзки форми, масивни елементи и детайли, които пренасят в един отминал красив свят на изкуството. В кампанията, по време на която популярни личности от различни сфери изразиха себе си в колекции на Goto Jewellery and Diamonds, Патрашкова разказа за себе си с бижута уникати. На кадъра тя е с Cameo Italiano, италиански бранд, който може да бъде открит единствено във веригата на GOTO.

Слоганът на брандаНека бижуто говори вместо Вас!” вече е добре познат от разказите за Благой Георгиев, Ники Кънчев, VENDA live violin и Авиа Кастро. Този път няма да има разказ за човека, описал себе си в бижута, защото самият човек ще разкаже за бижутата.

Какво е за вас стилът?

Стилът на обличане за мен винаги е бил визитната картичка на всяка жена. Дрехите, които предпочиташ, бижутата, с които ги комбинираш и цветовете, които подбираш, са не само въпрос на вкус. Визията показва култура, възпитание, отношение към нещата от живота, внимание към детайла.

Убедена съм, че всяка жена може да постигне свой стил, дори да не разполага с огромни възможности, въпреки че повечето качествени тоалети са скъпи. Ако наистина имаш стил, не е задължително да следваш сляпо модните тенденции, а да ги пречупваш през собствената си визия. Част от моя стил, например, са брошките, перлите, копринените блузи и роклите от дантела и кадифе.

Какъв би бил светът без бижута?

Във всички случаи няма да е толкова красив. От векове жените имат неустоима страст към гривни, пръстени, диадеми. Бижуто може да преобрази дори най-изчистения тоалет, да се превърне в най-важния акцент на визията.

Кое ви вдъхновява при избора на бижу?

Изработката и красотата му. Предпочитам по-масивни бижута и най-вече такива с камъни. Имам особена слабост към старинните брошки, бижутата с камеи и геми (при тях изображението е вдълбано в камъка, а не е релефно и изпъкнало). Открай време нося перли и до сега не мога да си представя малката черна рокля без тях. Възприемам дори часовниците като бижу. Затова харесвам тези, които наподобяват гривни.

Има ли бижу, без което не можете?

Не мога без всички тези, които изброих. Изключено е да не нося бижу, но винаги много мисля дали се съчетава с тоалета. За мен копринена блуза с малка яка без брошка е скучна. В изключително редки случаи се появявам без пръстен.

Защо се доверихте точно на Goto Jewellery and Diamonds?

Защото бижутата, които предлагат, са точно по моя вкус. Любима ми е серията с камеи, с които дори снимах фотосесия.

С какво ще запомните фотосесията?

С невероятното хрумване на изключителния фотограф Любомир Сергеев, който предложи да направим снимките с жив лебед. Докараха го специално от Търново с треньор, а птицата бе толкова огромна, че в началото не на шега се притесних.

Изпитвахте ли страх от близката среща с лебеда?

Очевидно с нея се харесахме, защото по време на снимките дори я погалих по шията, а тя не ме клъвна. Получиха се невероятни арт снимки, а билбордовете наистина направиха огромно впечатление.

Как бихте описали самата вие кадъра?

Не се възприемам като Леда, пред която, според легендата, Зевс се явил, предрешен като лебед, за да я прелъсти. Хареса ми обаче митологичният замисъл, който създава асоциации с изкушението. А бижуто често е такова.

Какво остана скрито от обектива?

Целият екип бе поразен от красотата на тази красива птица и направо онемя от възхищение. Треньорът на лебеда го държеше в ръце, а фотографът снимаше само протегнатата му към мен шия. Лебедът се държа перфектно и дори разпери огромните си криле. Мисля, че беше по-отговорен към ангажимента от много хора, които гледат да се скатаят, вместо да си свършат професионално работата.

Вие сте лице на Goto Vintage Collection. Как бихте дефинирали думата “винтидж”?

В момента винтидж стилът е изключително модерен. В буквален превод от френски думата означава „отлежало вино“. Не става дума обаче за стари дрехи и бижута, а за истински образци на модата от близките години, за фешън шедьоври, които винаги могат да бъдат модел за подражание.

Какъв е вашият съвет към дамите, които трудно избират бижутата или дори не носят такива?

Всяка дама трябва да прецени какъв тип бижута са най-подходящи за дрехите, които носи. Добре е, когато си купуваш пръстен, колие, гривна, веднага да си представиш тоалета, с който да ги комбинираш. Да не носиш бижута също може да е стил. Но съм абсолютно убедена, че бижуто винаги прави една жена различна. Понякога дори уникална.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР