Бойко да не се шегува

21 January 2015

С жените имам предвид. Защото ако някой е променил публичния имидж на неговата партия в положителна посока, то това е вицепремиерът Румяна Бъчварова, която преди това му беше съветник. Ако някой трябва да бъде подкрепен за трети кметски мандат в София, то това е Йорданка Фандъкова. Която показа, че властта на първо място означава грижа. Не за себе си и за собственото си благополучие, а за доброто на хората. Ако някой трябва да продължи да показва на Европа и света, че българите не са бедни роднини, които само хленчат и искат, то това е Кристалина Георгиева. Която показа без много шум какво е солидарност с изпаднали в беда, като се бръкна с 10 хиляди лични лева за пострадалите от наводненията в Аспарухово.

Тези имена на жени, свързани с ГЕРБ, ми идват наум на първо четене, когато Бойко се измъкна, че се бил шегувал, споделяйки идеята да бъде излъчена жена за кандидат-президент. А по принцип, когато става въпрос за жени на високи ръководни позиции в политиката и в бизнеса, мога да цитирам десетки примери от всички краища на света. На жени, чиято цел в живота не се свежда до превръщането на устните им във вторичен полов белег, за да бъдат забелязани и оценени. Жени, които каузата им и устремът им да успеят ги държат на ниво и ги правят харизматични.

Жени, в чиято природа е заложено да не абдикират от мястото, където се намират във всеки един момент, от отговорността, която то им отрежда. Така че Бойко да не се шегува, а да се поогледа за такива жени. Вече мога да подкрепя идеята си с образа на Магдалена Огурек, 35-годишната блондинка, която ще се яви на изборите за президент на Полша. Вместо например на някой от конкурсите за красота, на които мъжете задават силиконовите стандарти.
 

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР