Нигерийските измами

24 June 2014

Получих по пощата поредната нигерийска измама. Знаете ги – електронните писма, в които най-често някой е починал скоропостижно, оставил е в банката едни безпризорни милиони, които вие може да изтеглите. Напоследък обаче „нигерийците“ се били софистицирали и ухажвали жени по интернет. Поухажват ги месец, след което пишат, че са силно влюбени, предлагат брак и напират да дойдат в България при дамата на сърцето си. Тъкмо да дойдат и черна сянка надвисва над любовта. Зла банка блокира сметките на кандидат-жениха и той моли любимата си да му прати пари за самолетен билет.

„Моето“ нигерийско писмо беше с подател Милена Димитрова и гласеше дословно:

„Надявам се, че това стигне до вас във времето, І направи посещение в Нюкасълска, Англия. И ми портмонето бе откраднати с моя международен паспорт, кредитни карти. Посолството е готова да ми помогне да предприеме полет без моя паспорт, аз просто трябва да плати за билет и хотел сметки хотел. За моя изненада, не мога да ми достъп до средства без кредитни карти и се свържете с моя банка но те се нуждаят от повече време за обработка и по този начин да получите ми нова един. В тази ситуация помислих да поиска бърз кредит фонд, който може да ви даде обратно веднага след като върна. АЗ наистина трябва да бъде на следващия полет.

Нуждая се от около 1,350 паунда за покриване разходите ми. MoneyGram International е най-добрият начин за изпращане на пари да ми. Мога да ви изпращат подробности за това, как можете да изпратете ме тхе пари

Аз очаквам с нетърпение вашият отговор.

Поздрав“

Писмото най-напред ме умили с невероятния си синтаксис и неочаквано свежи словосъчетания като „ми портмонето бе откраднати“. Гугъл транслейт е полезно нещо, уважаема Милена Димитрова или както там е името ви на нигерийски, но така няма да вземете тхе пари в размер на 1350 паунда. В подобна ситуация аз не мога да ви достъп до средства и най-вероятно вие наистина няма трябва да бъде на следващия полет. Така рискувате завинаги останете си в Нюкасълска, Англия, което ми изглежда особено непривлекателно място, щом там портмоне бе откраднато с международен паспорт, кредитни карти. Жалко ви, наистина.

След умилението дойде ядът. Значи, други жени ги ухажват, цял месец ги затрупват с комплименти по фейса, а на мен направо ми говорят за „най-добрия начин за изпращане на пари да ми“. Еми не, няма пари да ви, а изпращам вас гугъл транслейтърски българо-англо-български превод на „Малък Пенчо“, нещо като двойно препечена ракия, който да ви, че без ухажване и само мързел е лошо начин да получите ми нова един. С други думи – иска да яде, вие не го правят.

МАЛЪК ПЕНЧО
Пенчо добре, четете!
Пенчо чете.
Пенчо работи!
Пенчо го няма.
ПЕНЧО мързелив,
гледате лъжа,
ходи, така че аз май
Търся да играят.
Време е мое
Пенчо порасна
иска да яде
Вие не го правят.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР