Aко ескимосите готвеха миди сен жак

Всеки има своето любовно меню.

08 February 2011

Всеки има своето любовно меню. Представете си как ескимоската се провиква, наполовина показала се от иглуто: Миличъъък, Мечешко ляво крачеее (да предположим, че така се казва нейният ескимос), идвай бързо, защото любовната ми супа от морж съвсем ще изстине!  Искам да кажа, че всеки разпалва любимия според възможностите си и наличните продукти. Всофийския Хилтън разполагат и с изключителни продукти и с възможностите на шеф готвача Жан-Юбер Гарние. Жан-Юбер е подготвил фантастично меню за вечерта на 14 февруари. Ордьовърът, наречен „Първа любов“, включва гъши дроб с чатни от червен лук, терина от гъши дроб с портвайн, бадемов макарон със солен карамел и зелена салата с трюфелов дресинг. После се преминава към „Чувства“-та. Предполага се, че мъжете имат чувства по-скоро към телешкото, а дамите към рибата и морските дарове, затова двойката може да избира между две предложения за основно ястие. И в двете обаче участват любимите миди Сен Жак. Десертът за доразпалване на страстите е шоколад с маракуя и портокал. Единственото, с което трябва да внимавате, е да не напръскате много-скъпата-си-светивалентинска-рокля с червеното вино, което се препоръчва към любовното меню – Saint Amour от Georges Duboeuf.Разбира се, ако много държите да прекарате празника в иглуто си, винаги може да заложите на добрата стара супа от морж!

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР