Европа се вози в трамвая

Днес в трамвай №10 срещнах не кого да е, а еврокомисар Меглена Кунева. Елегантна, каквато винаги е била, облечена в актуалните за сезона пастелни цветове, спокойна зад големи слънчеви очила

01 October 2010

Днес в трамвай №10 срещнах не кого да е, а еврокомисар Меглена Кунева. Елегантна, каквато винаги е била, облечена в актуалните за сезона пастелни цветове, спокойна зад големи слънчеви очила. И да я познаваха, в което се съмнявам, пътниците, повечето от които пенсионери, не реагираха. Сигурно защото вече сме свикнали, че хора – успели и известни като нея - не пътуват в трамвая, а ако не в луксозна служебна или лична лимузина, то поне в такси. Трамваят е за простосмъртните, а Меглена Кунева вече не я възприемаме като такава. Нито пък софийския трамвай като място, в което може да срещнеш високопоставен политик като нея. Да, ама не. Европа се държи екологично – ако не с метрото или с трамвая, чиновниците там се движат с велосипеди. Америка не подсказва как по-икономично да се използват автомобилите с карпулинга – един работещ взема пътьом неколцина колеги по маршрута си и така си осигурява предимството да се движи в неприкосновената лента за автобусите.
А Меги днес доказа, че и в София няма нищо страшно за един министър да се придвижва с трамвай. Защото е европейка не по етикет, а по възпитание.   

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР