Между кориците

Пълничката продавачка на дантели и копчета Жо не знае как да реагира, когато печели джакпот – 18 млн. евро.

20 January 2013

Грегоар Делакур "Списъкът с моите желания", ИК „Факел Експрес“
Пълничката продавачка на дантели и копчета Жо не знае как да реагира, когато печели джакпот – 18 млн. евро. И започва да съставя списъци какво и на кого ще купи. И се ужасява, че вече никой няма да я обича заради самата нея. Не че някой чак толкова я е обичал досега.

Ане Холт "Група 25", ИК „Емас“
Докато разследва убийството на епископ Ева Люсгор (в лутеранската църква има жени пастори), инспектор Стубьо изпитва и съмнения, и умора, и тъга, и ревност. И студ – все пак е Норвегия. Попада на вманиачени убийци, дошли от чужбина, за да възродят морала от Библията.

Богдан Русев "Думите", ИК „Обсидиан“
Прозата на Богдан Русев прилича на изискано судоку - борави с едни и същи елементи (числата от 1 до 9 или в случая млади градски хора ), но винаги в различни комбинации. Четирите новели в книгата са поредица от „нанослучки“, които за по-кратко наричаме живот. Нашият.

Ана Годбърсън "Обречена красота"
, ИК „Ентусиаст“
В Ню Йорк през 1929 г. всички са... в джаза. Или поне богатите и красивите, каквито са героите в продължението на бестселъра „Тайни и мечти“. Те имат право да убиват с поглед, когато нещо не е по вкуса им, и компенсират липсата на синя кръв с достатъчно скъпи бижута.

Кейт Мортън "Забравената градина", ИК „Колибри“
Има нещо в старите благороднически замъци в Англия. Обикновено е призракът на заядлив прадядо, но в случая имението Блакхърст крие историята на рода Монтарше. Едно изоставено момиченце ще трябва да разбули тайната. Фамилна сага в добрите стари разказвачески традиции.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР