Между кориците

Най-грозният мъж на земята се влюбва в най-красивата.

02 April 2012

Амели Нотомб "Атентат", ИК „Колибри“
Най-грозният мъж на земята се влюбва в най-красивата. Историята на Квазимодо и Есмералда, но разказана забавно и цинично от любимата ни белгийка Нотомб. О, и не забравяйте да извадите от хладилника черното си чувство за хумор, ще ви трябва.

Едмондо де Амичис "Истанбул", ИК „Прозорец“
Авторът на прочутата книга „Сърце“ пристига в Истанбул в края на XIX в. в  мъглива сутрин, която разкрива постепенно покъртително красива гледка. И въпреки че градът оттогава се е променил, това е съвършеното четиво, с което трябва да се пътува до Истанбул - ужасния и прекрасния.

Хорхе Букай "От самоуважението до егоизма", ИК „Хермес“
В стаята ви вместо свиреп тигър влиза пудел. Въпреки това изпитвате страх, което означава, че бързо трябва да прочетете новия Хорхе Букай, за да ви даде съвет как да запушите устата на най-големия си враг – самия себе си.

Захари Карабашлиев "Симетрия", ИК „Сиела“
Дори в книгата да имаше само един разказ - „Длани“, пак щеше да си струва. Той е за мига, когато разбираш, че трябва да оставиш детето си насред океана на живота. Да плува или да се удави, защото има право да избере само. 13 разказа за плуването и давенето в живота.

Франсоаз Саган "Разхвърляното легло" ИК „Фама“
Ако още не сте си направили колекция на Франсоаз Саган, започнете с тази книга. Разказваща за аферата между красива актриса и по-млад от нея писател, вътре има всичко, заради което харесваме Саган: сложна любов, жени – бляскави и непредсказуеми до болка, фриволност, щипка тъга. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР