Незабравените читалища на София

04 September 2024

Изложбата "Незабравените читалища на София", част от цикъла Невидима София на Програмата, може да видите от 13.09.2024 до 19.09.2024 в двора на читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73.

За нея фотографите Александър Станишев и Ивелина Димчева създават визуален разказ на тези иманентни културни гръбнаци на българското общество, играейки си с нашата собствена памет и предизвиквайки еуфория от неповторимата атмосфера, която живее в тези сгради с техните балетни зали, школи и библиотеки.

Кадрите напомнят за важността от предефиниране на статичното възприемане на читалищата и показват съществената роля, която те играят в социално-културното образование.

Медията продължава своето изследване на градския пейзаж, като изважда от латентността крайъгълните камъни на стария и новия културен живот в столицата. Поемайки ролята на куратор на времевия поток в този фотографски проект, се заема да обнови картата на свързващите поколенията мостове и да докаже, че читалищата продължават да бъдат пространства за напредничаво мислене и домове на себеизразяването.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР