В името на яйцето
Великден е поредния празник, който приканва френските сладкари да се съревновават по майсторство и да предлагат невиждани шоколадови шедьоври
Калина Константинова 20 April 2024
След коледните празници и емблематичния десерт „Buche de Noel“ (Коледно пънче), френските сладкари имат нова важна среща със своите почитатели за Великден. Всички шоколадови къщи, кулинарни бутици, дори модни марки и най-вече хотели предлагат всяка година своята нова интерпретация на шоколадовото яйце. Професионалистите се надпреварват по майсторство, за да впечатлят с още по-оригинална форма, още по-изящно изпълнение, още по-запомнящ се вкус. И всяка година сме все по-учудени как може една обикновена овална форма да бъде реинтерпретирана по толкова нестандартни и невиждани начини.
Alleno & Rivoire
Yann Le Couvreur
Laduree
Le Royal Monceau
Lenotre
Lenotre
Pierre Herme