Имате среща с нея, Диана Любенова

Всяка неделя, 18 ч., БНТ 1. Ново предаване – нов ефир – нов лайфстайл (който просто включва и уикендите). Диана Любенова пред EVA. Без никакъв грим.

Ирина Иванова 02 February 2024

Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ И БНТ 1

По време на интервюто, което ще прочетете по-долу, Диана получава обаждане от адвокатите си, които ù съобщават новината – че е осъдила на последна инстанция клюкарски сайт, който не само трябва да ù плати обезщетение, но и да поеме всички разходи по делото. „ Най-после! Писна ми да пишат лъжи за мен и  семейството ми… Радвам се, че успяхме!“ – възкликва тя. Това е новина – в България подобни дела в 90% от случаите са обречени на провал. В този ред на мисли – на изложбата „Вдъхновения“, посветена на 25-ия рожден ден на EVA, Диана дойде именно с мъжа си, американският продуцент с бразилски произход Лес Уелдън. Високи, красиви, много светски, двамата се забелязваха отдалеч и излъчваха хармония.

Попитах Диана как се чувства с вече свободни събота и неделя – вече не е част от екипа водещи на съботно-неделния блок „Тази събота и неделя“ по bTV.  „Дишам. Вече мога спокойно да се движа, без да препускам, без да летя от точка А до точка Б. Не ми се беше случвало от години просто да ходя спокойно. Срещнах Цветана Манева онзи ден. Говорихме си 20 минути. Цели 20 минути! И толкова ми беше хубаво!“

Разбирам я повече от добре – най-после има време да поспре. Ще си говорим за това колко е важно да нищоправиш. Изглежда като човек, който се е наспал и чийто ум не спринтира след поредната задача. Уравновесена, релаксирана и спокойна – такава я видях поне аз в онази вечер.  

Такава я виждам и сега, двайсетина дни по-късно, когато се срещаме за интервю по повод новото ù предаване, този път в ефира на БНТ 1 – „Имате среща… с Диана Любенова“. Всяка неделя от 18 ч. Диана кани в студиото си известни личности от областта на изкуството, културата, спорта, журналистиката и обществения живот и ни запознава с техния свят – през техните собствени очи. „В края на интервюто гостът може да погледне в огледалото в студиото, направено специално за целта. Има възможност да се вгледа, да опише себе си сега, в този момент, но и да обобщи историята на живота си, да си спомни за най-важните срещи в него. Получава се спонтанна изповед“ – казва ми тя. А пък аз ѝ казвам – ни в клин, ни в ръкав   – колко много ѝ отива да е без грим.  

Не е случайна репликата ми всъщност. Просто си спомних фотосесията на Диана за ЕVA от август, 2004 г. – брой 69, на който тя е корица. Можете да видите фотосесията на нашия сайт.

Ще откриете една различна Диана – подстригана почти нула номер, много пънк амазонка, със силен и екстравагантен грим ала Грейс Джоунс в едно от многото ѝ превъплъщения. И тази роля също ѝ отива. Вероятно защото чрез нея също изразява някаква страна от личността си.

Като човек, който не си е променял драстично нито дължината, нито цвета на косата кажи-речи никога, винаги съм харесвала хората, които умеят да играят с външността си и не се страхуват да рискуват. Особено жените, защото по отношение на нас, жените, съдниците са винаги повече и винаги – по-яростни.

Диана е на екран още от студентските си години. Много от вас вероятно я помнят още от предаването „Нощен магазин“ някъде в края на 90-те.

Диана, сега е често срещано актьори да са телевизионни водещи, но ти като че ли бе една от първите.

Една от първите ли бях? Може би, не знам. Започнах още през 90-те, бях все още студентка в НАТФИЗ. Спомням си първото си интервю с голяма звезда – с актьора Освалдо Риос. Тогава беше супер популярен, защото участваше в един латино сериал, не се сещам как се казваше, не го бях гледала…

Ама как! „Касандра“ се казваше сериалът с Освалдо Риос.

Да, май „Касандра“. Интервюто се състоя в студио, което се помещаваше в бившите Царски конюшни на ъгъла на  „Дондуков“ и „Васил Левски“. Целият екип го очаквахме с нетърпение и изведнъж отвън спря огромна бяла лимузина, излизат охрана, асистенти… Имаше и тълпа от негови почитателки, които крещяха името му и се бореха за снимка. Тогава разбрах, че той наистина е голяма латино звезда. Мисля, че даде само две интервюта за български медии и едното беше за „Нощен магазин“.  

Най-продължителният ти телевизионен ангажимент със сигурност бе този в „Тази събота и неделя“  в bTV. Колко години всъщност бе част от предаването?

Почти десет. Това са години, през които научих много, но и години, които бяха много динамични и стресиращи. Особено е да работиш в актуално предаване, и то през уикенда – изисква много отдаденост. Моето семейство нямаше уикенди 10 години. През седмицата мъжът ми работи, детето е на училище. Аз почивах в понеделник и вторник – все се разминавахме. София (дъщерята на Диана и Лес – б.р.) след училище пише домашни, после е време за сън. И за да имаме време заедно, винаги, когато нямах представления вечер, лягах в леглото ѝ, преди да заспи. Тогава на тъмно тя ми разказва деня си. Правя го и досега, въпреки че вече е на 12 години. Това си е нашето време с нея.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР