Откри бутик в Ню Йорк

Анджелина Джоли стъпи в модния свят

10 December 2023

Atelier Jolie вече е факт. На 5 декември Анджелина Джоли откри бутик за мода в Ню Йорк. Макар да не може да бъде видяна на първите редове по време на ревютата на Седмиците на модата, не е била гост и на Met Gala, през пролетта холивудската актриса обяви, че ще създаде гнездо за нововъзникващи таланти с името Atelier Jolie.

„Целта на Atelier Jolie е да даде поле за изява, креативност, за прилагане на идеи на практика, както и за контакт на млади креативни умове и майстори-занаятчии с потенциални клиенти. Ще бъде място за експериментиране, в което ще присъства и устойчивостта чрез използването на неизползвани или ретро материали, които ще дадат втори живот на дрехите“, написа Джоли в Инстаграм профила си.

Първият й бутик вече работи в нюйоркския квартал NoHo и се помещава в бившето студио и дом на Жан-Мишел Баския. Пред Wall Street Journal актрисата сподели, че наемът на пространството е 60 000 долара и договорът е с продължителност 10 години, което означава, че е вероятно тя самата поне в началото да е на загуба. Но за нея е важно да създаде пространство не само за артикули на собствената й марка и на други марки, а и лаборатория, в която „клиентите ще могат да донесат дрехи, които вече притежават, за коригиране или да създадат свои собствени от нулата, като използват резервни платове“. Ще могат да се насладят и на почивка в кафенето на бутика, наречено Eat Offbeat, което, в унисон с хуманитарната отдаденост на Анджелина Джоли, се управлява от готвачи бежанци и имигранти.

Магазинът включва и галерия и в бъдеще ще бъде домакин на образователни събития, фокусирани върху техники като ситопечат, гвоздеи и бродерия. През следващите месеци американската актриса се надява да успее да организира панаири около устойчивото развитие и изкуството.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР