Балсам за душата и красотата

Alqvimia е световен лидер в 100% натуралната козметика.

26 June 2024

Alqvimia е световен лидер в 100% натуралната козметика. Испанският бранд е с 40-годишна история, със собствено производство на еликсири за тяло и етерични масла с богати текстури, и аромати. Разговаряме с Анна Сорокина, бранд мениджър на Alqvimia, за концепцията на марката за холистична натурална козметика, която присъства в над 20 страни по света и работи в тясно сътрудничество с най-реномираните хотелски вериги - като Mandarin Oriental и Four Seasons. Alqvimia помага на клиентите си да постигнат баланс чрез необикновени ритуали за персонализирани преживявания.

Alqvimia е бранд, създаден в Испания. Има ли конкретна причина да се роди точно там?

Всъщност създателят на бранда Alqvimia Идили Лисано е израснал в Париж с родителите си, но заедно с тях се завръща в Испания. Той има вродена страст към парфюмите, но изучава и философия. Пътува до Индия, за да изследва източната мъдрост и там преоткрива връзката си с алхимията и лечебните растения. Така стига до създаването на първите парфюми и козметични продукти. Марката Alqvimia се ражда през 1984 г. в лабораторията на Идили в La Garrotxa. Световната ѝ слава се дължи донякъде и на визията на създателя ѝ за хуманизирана икономика, която цени околната среда и хората. Днес Alqvimia е водещ експерт в ароматерапията и се разширява постоянно. Нейните висококачествени и ефективни продукти са считани за луксозни козметични бижута.

Защо брандът нарича себе си „пионер в холистичната козметика“? Какво означава това?

Натуралната козметика се фокусира върху използването на съставки от естествен произход за грижа за кожата, а холистичната козметика отива по-далеч и търси пълната полза за хората, външна и вътрешна. Тази концепция се основава на универсалните закони на природата, където едно цяло е съставено от сбора на неговите части. Холистичната козметика не се фокусира само върху грижата за кожата, но търси пълно здраве на всички нива. Особено интересни са етеричните масла, тъй като действат едновременно козметично, емоционално и духовно. Целта на работата ни е грижа за всички части на тялото и поддържане на връзка с природата, за да допринесем за цялостен баланс. Помага 40-годишният опит и задълбоченото познаване на съставките и формулите с етерични масла. Ето защо предлагаме уникални и високоефективни формули. Това е фундаментът на така наречената емоционална козметика, която отговаря на нуждата на обществото да се движи към по-бавен и по-съзнателен живот в рамките на холистична концепция за цялостно благополучие.

Продуктите на Alqvimia подобряват физическото и емоционалното състояние, повишават  усещането за благополучие. Как точно се случва това?

С помощта на ароматерапията. Силата на чистите, истински, висококачествени етерични масла е безценна. Те имат благоприятен емоционален ефект. Формулите, които създаваме, са съставени от растителни масла, етерични масла, чисти растителни екстракти, водорасли, хидролати, мацерации, мощна формула, която работи на всички нива. Чрез ароматерапията можем да превърнем осъзнатия ежедневен козметичен ритуал в емоционална терапия. А знаем, че емоциите допринасят за натрупването на оксидативен стрес и преждевременно стареене на кожата. Терапиите и ритуалите на Alqvimia са разработени на основата на древната алхимия и носят усещания и ползи както физически, сетивни, енергийни, така и емоционални. Всеки човек е уникално и неповторимо същество, с променлив енергиен заряд в зависимост от това какво мислим, ядем, дишаме, чувстваме и действаме.

Една от идеите на Alqvimia е да съхрани автентичната красота на жената, да я разграничи от наложения в медиите образ. По какъв начин го правите?

Не точно. Ние виждаме всяка жена като истинска жена, която се вслушва в тялото си, чувствителна, интуитивна. Искаме жената да се чувства балансирана и да се наслаждава на ежедневието си. Това, което търсим, е вътрешен баланс – той дава усещане за сигурност, облекчава стреса и помага да се чувстваме по-красиви. Всичко това е възможно, ако водим хармоничен живот. Затова Alqvimia е съюзник в холистичния начин на живот.

Преди Alqvimia да установи присъствието си в България, имахте ли впечатление от страната ни?

България е страна с богата история и култура на отглеждане и уважение към най-ценното цвете на планетата – българската роза. Тя има многобройни козметични и ароматични ползи и преди всичко е олицетворение на майчинския архетип на жената, на безусловната любов. Българките носят в кръвта си емпиричните познания за етеричните масла. Нашата най-уникална гама, Sensuality, е фокусирана върху благосъстоянието на жените – с българска роза, нероли, здравец, жасмин, градински чай, иланг-иланг. За нас маслата са душата на цветята, а цветята са най-красивото изображение в природата, тясно свързано с женската същност.

За незапознатите с бранда какво бихте препоръчали за първа среща?

Като всички марки, ние имаме своите бестселъри. Най-успешният продукт с клинични проучвания е Body Sculptor – терапия за тяло, която оформя тялото и извайва силуета по естествен и ефективен начин. Намалява до 2,9 см в областта на корема и 2,4 см в областта на бедрата. Bust Firming Oil е със 100% натурална формула със стягащо и тонизиращо действие в областта на бюста. Резултатите са впечатляващи, а ароматът е изключително чувствен и може да ви накара да се усещате максимално женствена. Друг продукт е Radiance Booster – сухо олио за лице с растителен биоретинол. То подхранва, стяга кожата и подпомага производството на колаген.

Кои са вашите любими продукти на Alqvimia?

Аз лично съм влюбена във витализиращия тоник за тяло Rosemary Alcohol. Той запазва древния процес на приготвяне на алхимичната тинктура от розмарин: цветята му се берат в специален ден и час (вземат се предвид строги астрологични критерии и позицията на слънцето). Rosemary Alcohol е един от най-известните и популярни козметични продукти в средиземноморските страни. На енергийно ниво розмаринът осигурява енергия и увереност и това го прави чудесен съюзник както в ситуации на физическа, така и на умствена умора.

Alqvimia успява да обедини в хармония природата и лукса, да създаде ритуали, които помагат за възстановяването на баланса на тялото и психиката. Ако все пак не намираме време за СПА център или за грижи в професионален салон, какви са най-важните ритуали на Alqvimia, които можем да прилагаме у дома?

На първо място, цялото време, което отделяме, трябва да бъде осъзнато. Най-често 5-10 минути сутрин и 5-10 минути вечер. Например към водата на релаксиращата вана може да добавите 10 капки етерично масло от здравец, което предварително сте разредили в малко количество душ гел Sensuality. Naturally Pure Body Scrub е чудесен ексфолиант за тяло, който раздвижва микроциркулацията, а след като излезете от водата, нанесете върху кожата на тялото тоник Queen of Hungary – помага за детокс на лимфната система. Bust Firming или Generous Bust нанесете върху гърдите си, като масажирате с кръгови движения 12 пъти по часовниковата стрелка и 12 пъти обратно. За финал нанесете по кожата на цялото тяло Sensuality Body Nectar – обърнете специално внимание на долната част на корема и мислено се свържете с енергията на вашите яйчници и втора чакра.


В София може да откриете Alqvimia в Este Fitness & SPA, Love Your Skin, Anelie, Nushi и House of Beauty. Ритуалите на испанския бранд за холистична козметика ще откриете също в реномираните хотели и комплекси - Zornitza Family Estate Relais & Chateaux в град Мелник, в Kashmir Wellness & SPA Hotel във Велинград, в Хотел Ястребец Уелнес и СПА, както и във Festa Winter Palace в Боровец. Във Варна и Враца може да се  насладите на ароматите на Alqvimia – в Expert Center Biologique Recherche и Novo Studio.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР