На 54 години почина звездата от „Приятели“ Матю Пери

Актьорът, изиграл Чандлър в култовия сериал, се е удавил в джакузи у дома си – съобщава изданието TMZ.

eva.bg 29 October 2023

Последният пост в Инстаграм профила на актьора е отпреди 6 дни и на снимката той също е в джакузи, а текстът гласи: О, топлата вода, която се движи около теб, те кара да се чувстваш добре? Аз съм Матман.

TMZ също съобщи, че на мястото не са открити наркотици и няма следи от насилие.

„Съкрушени сме да научим за смъртта на Матю Пери. Той беше истински дар за всички нас. Сърцата ни са със семейството му, любимите му хора и всичкинегови фенове“ – гласи публикацията по трагичния повод в официалния Фейсбук профил на „Приятели“, 10-сезонният легендарен сериал, който го направи световна звезда с ролята на Чандлър Бинг.

Не е тайна, че актьорът от години  се бори на живот и смърт със зависимостта си от наркотиците и алкохола. За първи път постъпва в рехабилитационна клиника през 1997 г. заради пристрастяване към болкоуспокояващи, предписани му след инцидент с джет. След това се оказва, че отново има нужда от рехабилитация през 2001 г. и 2011 г. В интервю от 2016 г. той признава, че изобщо не си спомня снимките на цели три сезона от сериала. Общият брой на рехабилитационните програми, през които е преминал, е 17.

През 2022 г. излезе автобиографията на Пери „Friends, Lovers, andtheBigTerribleThing: AMemoir“, в която той откровено разказва за своите битки със зависимостите и за най-тежката, тази от 2018 г., когато е на косъм да изгуби живота си, след като дебелото му черво се спуква вследствие пристрастяването му с опиати и лекарите му дават само 2% шанс за оцеляване. След серия операции – 14 по-точно - обаче успяват да го спасят.

Матю никога не сключва брак и наскоро прекратява годежа си с Моли Хървиц, мениджър на таланти. В книгата си разказва и за отношенията си с Джулия Робъртс, когато и двамата са още много млади.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР