Да чуем автобиографията на Арнолд Шварценегер

03 May 2023

Снимка: getty images/guiliver

Автобиографията на легендарния Арнолд Шварценегер – „Зов за завръщане“, излиза за първи път под формата на аудиокнига на български език.

Невероятната и вдъхновяваща история е разказана с гласа на младия български актьор Антоан Петров – Анди и е достъпна в платформата на Storytel у нас.

За 28 часа родната публика ще проследи житейския път на световноизвестния атлет, актьор, общественик и политик, който започва с голямата мечта на едно момче от малко австрийско градче.

Роден в години на глад и лишения, още като дете Арнолд мечтае да отиде в САЩ и да стане шампион по бодибилдинг и кинозвезда. На 21 години той вече живее в Лос Анджелис и е носител на титлата Мистър Вселена.

За няколко години става най-великият състезател по бодибилдинг в света. На 31 години завършва колеж и развива собствен печеливш бизнес за недвижими имоти и бодибилдинг, който му носи милиони долари.

„Не е важно това, което получавате от живота. Счупете огледалата! Обществото ни е прекалено погълнато от себе си. Започнете да се вглеждате по-малко в себе си и повече в другите. Ще получите по-голямо удовлетворение, когато подобрите вашия квартал, град, щат, държава и приятели. Ще получите повече, ако сте миротворци, а не воини.“

На 41 години вече е една от най-популярните кинозвезди, но е и обещаващото ново лице в Републиканската партия. Така 36 години след пристигането си в Америка той става губернатор на Калифорния – седмата по големина икономика в света. Управлява щата в тежки времена на криза и природни бедствия и прокарва знаменитите закони за екология и реформи в изборния кодекс.

С Мария Шрайвър създават прекрасно семейство и отглеждат четири деца, но се разделят след скандала с негов незаконен син. За всичко това той разказва от първо лице в своята автобиография. 

„Винаги съм искал да бъда вдъхновение за хората, но никога не съм се стремял да бъда абсолютен модел за подражание. Как бих могъл да съм, след като животът ми е изпълнен с толкова много противоречия и променливи течения? Аз съм европеец, който се превърна в американски лидер; републиканец, който обича демократи; бизнесмен, който си вади хляба като екшънгерой; невероятно целеустремен човек, който винаги е бил достатъчно дисциплиниран; специалист по физкултура, който обича пурите; природозащитник, който обича хамъри; човек на забавленията, притежаващ детски ентусиазъм, който е най-известен с „очистването“ на хора. Как ще решите на кое да подражавате?!“

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР