Race for the Cure 2022

Розова светлина за живота

21 July 2022

На 25 септември в Южния парк в София започва четвъртото българско издание на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на болните от рак на гърдата - Race for the Cure. София се включва заедно с още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ. Желаещите да участват в маратона могат да го направят индивидуално или отборно, като се регистрират на www.raceforthecure.bg. Той ще включва 5 км бягане или 3 км ходене. Сумата от Race for the Cure 2022 отново ще бъдe използвана за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в страната. През последните две години въпреки ограниченията заради COVID-19 десетки хиляди са тичали или са се разхождали в квартала си със семейството, колегите и приятелите си. Събраните средства от регистрация са инвестирани в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас и в кампании за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Благодарение на двете кампании са прегледани над 2000 жени в 17 града в България.

Стартовата точка е Статуята с гълъбите в Южния парк в София, но регистрацията не задължава да започнете оттам, в същото време помага за осигуряването на повече безплатни профилактични прегледи. 

В Европа Race for the Cure се организира от Think Pink Europe, а в България розовата кауза става реалност чрез екипа на CancerCare.bg, член на европейската организация.

Линкът за регистрация е https://bit.ly/3cltfvT

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР