Ани Салич - красивото непостоянство

Водещата на новините по bTV Ани Салич е от жените, които излъчват особен чар и мекота и са красиви, както и да се гримират или облекат.

Свобoда Сидерова 30 July 2007

Ани притежава и нещо друго - висока класа. Какви са нейните рецепти и тайни за красота? Ани Салич ги разкрива специално за EVA с уговорката, че й е забранено да споменава козметични марки, защото може да се тълкува като реклама.
 
С турско кафе, горещ душ и фреш от портокали и лимони започва денят й. Сънят е първата и най-важна тайна за красота - Ани попива попива емоциите като гъба и лицето й изглежда уморено, ако не се наспи.

Обича естествения, минималистичен грим - розово червило, лек розов молив за устни. Когато се налага да отиде на снимки или събитие, "играе" по правилата - слага фон дьо тен и пудра 2 в 1, прикрива сенките (ако се появят) под очите с коректор, малко спирала и задължително руж, който я освежава. Може да се гримира за 5 и за 50 минути. Толкова е отработила движенията, че го прави дори в колата.

От слушалка за емисия до пинсета има в козметичната си чантичка. Веждите й не изглеждат добре, защото върху тях се упражняват всички. Понякога минават 3-4 седмици, докато отиде в салона да й ги оправят, и затова държи пинсетата да й е под ръка. Мирно съвместно съществуване водят още моливи, коректор, червило и четка за нанасянето му. Твърди, че има значение как се нанася червилото и разликата е в полза на четката.

Дори да не чете какво е написано в упътването към крема, винаги разбира дали й пасва само по усещането. От време на време го сменя. Не робува на марки - ползва както родно производство, така и вносни.

Почиства лицето си често, заради тежкия грим в студиото, но използва само пяна. Тъй като кожата й е суха, набляга на овлажняващи и подхранващи кремове с естествени съставки, витамини и минерали. Смята, че още й е рано за кремовете с лифтинг ефект, а и усеща дискомфорт - "сякаш някой придърпва кожата ми отвън". Само вечер нанася стягащ крем за очи в околоочната зона и там, където й се струва, че започват да се образуват бръчки - покрай носа надолу към устата. След пяната и крема, третият продукт, без който не може, е парфюмът. Обича свежи и цветни аромати, "в никакъв случай ориенталски - не понасям мириса на ванилия и мускус."

Единият час на ден "и аз съм човек", който включва масаж, козметичка или просто релакс, остава за нея непостижима идея засега. Твърдо е решила обаче да отделя време за фитнес 2 - 3 пъти седмично, защото отскоро посещава спортен център и вече усеща първите резултати. Сега при ръст 168 см тежи 60 кг, но още има какво да се желае - по-малък ханш, по-стегнати мускули на ръцете и краката. "Твърдо вярвам, че ще го постигна, освен ако не забременея пак." По време на бременността качила от 55 до 90 кг, започнала да отслабва, след като спряла месото, но още се бори с последиците. В къщи има велоергометър, но предпочита салона или да тича в парка с колежки.

Доста по-непостоянна е в козметичните салони - едва намира време веднъж месечно да отиде на фризьор, два пъти - на маникюр. Много често сама си е маникюристка - докато й правят косата в гримьорната, се лакира. Не си пада по ноктопластиката. Първия и единствен път чупи нокът и веднага сваля изкуствения маникюр.

Къса, при това оранжева коса е най-големият експеримент, който прави преди 5-6 години и по собствените й твърдения - успешен. Косата й е къдрава и ползва професионален гел за изправяне - "слагам съвсем мъничко - по 2-3 капки". Колкото и да няма време, не пропуска бързите маски за коса преди душа. След като ражда, косата й изтънява и в момента провежда 3-месечен курс - шампоан и ампули, които се втриват с масажни движения и не се отмиват. Сегашният й цвят - нещо средно между кестен и тициан, е резултат от смесването на няколко тона. Стилистите са наумили да изсветлят косата й постепенно, за да контрастира с новия й партньор в новините - Юксел Кадриев, който е доста тъмен. Налага й се да се съобразява с изискванията, въпреки че не винаги съвпадат с нейните.

Заклета месоядка Ани е спряла да яде месо само след раждането, сега нейната диета е месо и зеленчуци. "Трябва си набавям по някакъв начин енергия, не става със сокове. Една седмица издържаш, после усещаш, че организмът иска нещо друго." Яде всякакво месо, приготвено по всякакъв начин (само да не е панирано), включително и пушена сланина - "по-скоро изсушено шарено месо, което си носим от Сърбия". С диетата месо и зеленчуци, по която е полудяла цялата телевизия, сваля 6-7 кг за месец. Никакви картофи и ориз. Предимно моркови, цвекло, домати, краставици, марули и зеле. Пълна забрана на алкохол, захар и кафе. Само вода и чай. Не изпитва нужда от сладко, но като се върне след тежък ден - а това става към полунощ, винаги хапва по нещо. "Не си позволявам много, защото ми става тежко, но за сметка на това винаги мога да изям 2 пържоли с голяма салата." Не отказва чаша червено вино, бялото не я привлича. 50 г концентрат й се опират, ако не са с мезе. Изключила е хляба от менюто, но често се изкушава от пресния, който мъжът й мъкне вкъщи, и си позволява по една филийка, задължително с месо.

Въдицата и плувката - спасението от стрес "Работейки с много хора, имам нуждата да остана сама или с близките си." Риболовът я отделя от негативните емоции, които я обграждат. Няма никакво значение дали ще хване риба. Събота и неделя задължително отсъства от София. По обясними причини дестинациите са предимно на юг - на 15 км преди границата с Гърция, Благоевград, поречието на Струма, всевъзможни язовири и водоеми. Малкият засега остава в хотела, но вече тренира на лап-топа как се хваща риба. Когато Ани отива на риболов, взема със себе си крем с висок слънцезащитен фактор - алергична е към слънцето.

Единственият порок, от който не може да се откаже, са цигарите - не повече от 10 на ден, но ако е на дежурство, не й мърда кутия. На 2 пъти се е опитвала да ги спре и не сполучвала. Твърди, че няма нищо по-разтоварващо от разговорите с колежки по време на кратките забежки за по една цигара.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР