Не бъди овца

eva.bg 27 June 2021

Ника Набокова, чиято първа книга на български „В леглото с мъжа ти“ предизвика силни читателски реакции, никак не се церемони със съветите си. Във втората си книга „Не бъди овца“ (ИК „Ера“) тя директно заявява: „Спрете да блеете жално и се вземете в ръце!“ и описва стъпките към това от овца да се превърнем, ако не в благоденстващ хищник, то поне в удовлетворено от дните си създание.

Ника насърчава читателите си да сложат край на токсичните връзки и на излишните страхове. Както и – това е много, много важно – да забравят митовете за любовта, които само ни спъват в живота.

Освен писателка, бизнесдама и популярен в Русия блогър, Ника записва и песни с ярко феминистични позиции (виж видеото на песента й "Моето тяло" с ясното послание, че нашите тела са си наша работа и не трябва да позволяваме натиска на обществото за това как е добре да изглеждаме, да ни стъпква).

Видяхме Ника и на живо като участник в дискусията по време на поредното и суперпосетено събитие „Говори с EVA“ на тема „Теория на връзките“ (7 юни в хотел „Хаят“ в София).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР