Наталия Кобилкина: На мъжа трябва да му е трудно

Дали животът се случва по рецепта, доколко реалността има общо с тази от селфхелп литературата (книгите за самопомощ, ако изберем да говорим на български) и на коучовете и въобще как изглежда животът й сега, Наталия разказва пред EVA.

Лилия Илиева 11 February 2021

Снимка: личен архив

Всеки ден разбирам нови неща за себе си и за брака си – признава сексоложката Наталия Кобилкина. Наталия, чиято звезда изгря на медийния небосклон от страниците на EVA, след повече от 10 000 семинара, 100 000 души, минали през тях, 500 000 последователи в социалните мрежи, огромна медийна известност у нас, обиколки в различни страни по света, за да води жените по пътя на женското им щастие, се премести да живее в Лондон заедно с втория си съпруг Такис Дретакис и сина им Филип.

Дали животът се случва по рецепта, доколко реалността има общо с тази от селфхелп литературата (книгите за самопомощ, ако изберем да говорим на български) и на коучовете и въобще как изглежда животът й сега, Наталия разказва пред EVA.

Здравей, Наталия? Как се чувстваш в Лондон и защо пожела да се преместите там?

Мечтая за Лондон от години. И ето че дойде моментът. Мъжът ми вярва, че тук аз ще имам по-голям успех, детето ни – по-добро образование, а самият той – по-добра реализация. Дойдохме точно преди локдауна и се оказа по-трудно, отколкото очаквах. Например, трябва да имаш история за всичко – за да се нанесеш под наем, е нужен адрес, на който си живял преди, и банкова сметка, а за банкова сметка ти искат адрес и бележки за битови сметки. Бюрокрацията е голяма. Попълват се документи. Нужни са препоръки. За среща за детската градина на Филип чакахме месец и след нея ни наредиха в списък на чакащите. За училище ни казаха – голяма катастрофа, колко сме закъснели, трябвало е да го запишем, когато се роди. Разстоянията са огромни. Половин ден може да ти отнеме да стигнеш донякъде. Навсякъде се плаща с карта и телефон. Не взимат кеш. Следят всичко и непрекъснато ти пращат писма и напомняния. Пълно е с камери. Но има и много предимства. Дала съм си една-две години да видя дали това е моето, и ще взема решение дали да останем тук, или да отидем другаде. В България животът е по-лесен в пъти и на моменти ми липсва много, но има неща, които искам да постигна тук.

Дали си щастлива на фона на всичко това?

Много и много вдъхновена! Отдавна не бях усещала вдъхновение. България винаги ще бъде мой дом и я обожавам, но моят мъж ме попита вчера – можеш ли да направиш нещо по-голямо в България? Ми не. Ще бъде пак поредното предаване, поредната книга. Стигнах тавана. И в същото време с удоволствие ще идвам, ще правя семинари, ритрийти, ще докарвам чужденци на морето и ще им показвам колко прекрасна е страната. Винаги ще съм свързана с нея.

Какви са плановете ти?

След по-малко от месец престой, на 13 ноември, излезе първата ми публикация като сексолог в списание England. То е на руската общност, която тук е огромна. Намериха ме сами и ми предложиха. Направих първия онлайн семинар за рускините в Англия. Записаха се много. Намерила съм си мениджър на таланти от Калифорния, ще правим пиар и връзки с медиите в Калифорния. Целта ми е да работя всичко на английски, да правя големи семинари, уебинари. Започнахме да членуваме в интересни организации, част от които искам да направя на франчайз в България и да бъда мост между българската и международната реалност. Правя и VIP лейди клуб. Искам да създам световна общност на жените, да събера дами, които имат интерес да правят общ бизнес. Ще предлагаме различни тренировки, възможност да разказват историите на успеха си, ще има награди, форуми, обсъждания. Ще каня интересни известни личности.

А как се развиват отношенията ви с Такис? Откри ли противоречие между рецептите за щастие и реалността?

Всеки ден виждам нови неща и у себе си, и в брака си. Вече съм различна, на различна възраст и с различен статус, и разбирам, че са важни различни неща от тези, които преди ми се струваха правилни и които преподавах. Аз съм от бедно семейство и преди за мен подаръците бяха най-важното на света. Сега съм финансово доста успешна и благополучна, имам дете. Не се отказвам от подаръци, но ако трябва да избирам, предпочитам някой, който да ми помага през нощта. По-важно е да може мъжът ми да поема Филип във важни за мен часове, да има комуникация помежду ни, да имаме време заедно, близост и интимност.

Как разбра, че Такис е твоят мъж? И с какво е различен от предишния ти съпруг?

Бях си направила списък с качества на бащата на моето дете. Исках да е синеок, сингъл, без  деца от предишни бракове, но да иска да има от мен. Имаше и още много други характеристики. Наскоро се чух с предишния ми мъж, който ми каза, че най-правилното решение е било да се разделим. Че е намерил себе си благодарение на мен, че правилно съм усетила, че семейството не му е приоритет и че иска да живее като монах. Той сега наистина живее така. Станал е духовен учител и се занимава с молитви.

Ти влюби ли се в Такис, или той просто покри списъка с качества?

Влюбих се много. И нещата се случиха бързо, въпреки че обикновено съветвам хората да почакат, преди да правят крачка. Такис има хубаво поле и моята енергия с него се увеличава. Много неща уча от него. И той – от мен. Аз съм по-дисциплинирана, по-волева, ултраработохоличка. В Русия сме оцеляващи. Това е от моето семейство, а неговото семейство е много лежерно. В Гърция се наслаждават. И той ме научи да не се напрягам толкова, да се отпускам, да почивам. Умее да живее. Аз не умея. Донесе ми мащаб, смелост. Аз го амбицирам да бъде по-успешен. В Гърция управляваше хотели, ресторанти и събития, но сега заради коронавируса всичко е затворено и той се насочва към други неща. Този синхрон помежду ни е много важен за мен.

За какво се карате?

Иска винаги той да е прав, да бъде неговото. За отношенията в двойката е хубаво единият да е водещ, а другият да се съобразява. А при нас и двамата искаме да сме водещи. И се конкурираме доста сериозно. Но отстъпваме – ту аз, ту той. Обсъждаме защо така се е получило, какво трябва да се направи. Все пак продължавам да вярвам и да проповядвам, че на мъжа трябва да му е трудно, че е много важно да инвестира в жената и детето, да й помага и да се грижи за нея. И когато знае, че от него зависят много неща, той става мъж и поема отговорност. Важно е да му даваме тежест и да му тежим.

Ти какво правиш, за да е трудно на твоя мъж?

Казала съм му, че искам да се занимавам с приятни за мен неща. Прехвърлям му много от тези, за които не искам да мисля. Например обичам да готвя и го правя, когато мога и имам време. Но не всеки ден. Обичам да играя с детето и да работя. Другото делегирам на Такис – да обясни на персонала – чистачката, бавачката, какво трябва да правят. Той измисля къде ще ходим на семейни вечери, често ги поръчва, къде и как ще ходим на почивки. Поема голяма част от уреждането на документи, търси ни апартамент под наем. И е много добър във всичко това.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР