Наталия Кобилкина: една конкретна жена

Преди една година Наталия се омъжи за гръцкия бизнесмен Такис Дретакис на остров Скиатос. Какво е научила за първата година на втория си брак и как презарежда женската си сила – разговаряме със сексоложката, в чиято глава, изглежда, постоянно тиктакат нови идеи

Адриана Попова 18 July 2018

Снимка: личен архив

Събувам обувките си, защото така е прието в новия тренинг център на Наталия Кобилкина, заемащ партерния етаж на модерна кооперация в покрайнините на Южния парк. На рафтчета, напомнящи ми за детската градина, са сложени пухкави бели чехли, има и два чифта черни – явно за мъже. Подът на приемната е застлан с релефен килим, който босите ми ходила приветстват. Срещу бюрото на симпатичната рецепционистка има витрина с бижута от полускъпоценни камъни, вероято подсилващи женската енергия. В центъра може да си купите книгите на Наталия, красиви органайзери за бизнесдами и – ето ти новост! - чай „Geisha“ by Natalia Kobilkina, който повишава женското либидо, стимулира страстта и сексуалното желание и увеличава насладата при интимен контакт. Много приятен на вкус между другото и съдържащ дамяна – билка с качества на афродизиак.

Наталия ме посреща с елегантен костюм в актуалното пастелно розово и боса. Изглежда чудесно, но се познаваме отдавна, така че мога да доловя в погледа й умората. Признава, че често работи по 15-16 часа.

Ако някой се пита какъв е нейният ключ към успеха, единият верен отговор е – много, много работа. Другият е смелост. Преди Наталия да дойде и да заговори публично за оргазми и техники за подобряването им, за анален секс и женска еякулация, в България за секс говореха доктори, все мъже и главно от гледна точка на мъжките проблеми. Правеха го някак вехто, бих казала и леко похотливо, като някой, който разглежда албум с мръсни снимки. После се появиха тренингите на Наталия, на които тя попита: „Лесно ли се овлажняваш“ и вече нищо не беше същото.

И третият верен отговор за успеха й е: носи на критика. Когато започнаха да правят скечове с нея, тя се усмихна, когато „Майко мила“ пуснаха видеата си, каза – благодаря им за рекламата. Ще кажете, че това е дебелокожие. Но колко публични личности, нападани справедливо или не, посрещат спокойно подигравките или обидите. Колко хора освен Наталия го могат? Петима, двама, нито един?

Очевидно, тя може и да създава екипи, защото в новия й център Be You (определя го като „женския рай“) работят немалко хора, сред които консултанти и треньори по хюман дизайн, астрология, мандала, констелации, белиденс, еротични и тийн танци, диви танци. Това пък какво е? Наталия обяснява, че са вид шамански танци. Иска да започне и курсове как се прави бизнес по женски, енергийни практики по Лариса Ренар – руската психоложка и биоложка, с която на 16 юни ще проведат втория поред семинар „Кръгът на женската сила: Презареждане“ в България.

Накъде ще насочите този път женската сила?

Лариса Ренар води практики, които позволяват да стане реалност това, което искаш. Основната цел е да видиш през призмата на твоята женственост какво иска сърцето ти. Всяка от нас има проблеми с това, че не изживява цялостно женствеността си. Завършената жена трябва да притежава и четирите енергии, както ги определя Лариса: на мило и нежно момиченце, на секси любовница, на кралица и на съпруга и майка. Ние се раждаме с две основни енергии, две ни куцат и оттам идват проблемите. Нереализираните енергии хвърлят сенки върху нас. Сянката на момиченцето ни кара да се изживяваме като жертви, постоянно наказвани от някого, тормозим се защо не ни харесват, без самочувствие сме, типичните болести на тази сянка са анорексията и булимията, депресиите. Сянката на любовницата е: не искам да правя секс, а да медитирам, да ходя в Бали, не ми трябват мъже - и оттам започват да се появяват гинекологични заболявания. Сянката на кралицата амазонка: искам да смажа мъжете, да ги накажа, аз съм по-добра от тях, включително в бизнеса. Амазонката намира само слаби мъже, въпреки да твърди, че търси силните. Жената със сянката на майка е контролираща, ревнива, не вярва в себе си. Често жената не знае какво иска, защото гледа на живота през сенките. Казва - искам кариера. Ти не я искаш, а искаш чрез това да накажеш баща си. Искам да имам пари, но ти не ги искаш, а искаш да имаш сигурност и дете. Задачата ни на този семинар е да изчистим сенките, да разберем какво наистина искаме и как да го постигнем.

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Валентина
22 December 2018, 04:54

Много посредствено и нахално Нищо Подобно с претенции за професионализъм.

1
Ева
18 July 2018, 22:47

Защо падате толкова ниско с тази простовата и заблудена жена?

ТВОЯТ КОМЕНТАР