Клуб първи приятели: Мила Михова и Ален Делон

След любовта приятелството е втората велика тема в изкуството. Според Аристотел приятелството е дух, който обитава две тела, според Джъстин Бийбър се проявява само когато е подложено на изпитание. Срещаме ви с пет конфигурации на тема приятелство, които са преминали през филтъра на времето и са доказали правото си на съществуване

Краси Генова 18 May 2020

Снимка: фотография Костадин Кръстев-Коко, стилист Августина Маркова, грим Елиза Попова, Габриела Иванова, коса Милен Иванов, Парашкев Тодоров-Финчи

След любовта приятелството е втората велика тема в изкуството. Според Аристотел приятелството е дух, който обитава две тела, според Джъстин Бийбър се проявява само когато е подложено на изпитание.

Срещаме ви с пет конфигурации на тема приятелство, които са преминали през филтъра на времето и са доказали правото си на съществуване - Папи Ханс и неговите трима мускетари, Мария Силвестър и Мария Каракушева, Миа Сантова и нейната малка фея Ида, Рейчъл Роу и нейната половинка Страхил, Мила Михова и нейният четириног приятел Ален Делон.

Представяме ви Мила Михова и Ален Делон.

Оперната певица Мила Михова и нейният четириног приятел позират с лекота пред обектива на Коко Кръстев. По всичко изглежда, че синеокият красавец, за който неслучайно Мила избира името на прочутия френски актьор, обича както камерата, така и изпълненията на любимката си – от класическото пеене до експерименталния й пърформанс с песни на Бьорк.

Атрактивният проект Bjork Alternative, в който изпълнява музиката на исландката във версия за оперна певица и акомпанимент на старинни инструменти, се радва на голям интерес и Мила предвижда още няколко издания в София.

Приятелство на два крака и четири лапи – каква е тайната му и как се намерихте с Ален Делон?

Ален Делон е петият котарак в къщата, официално съм „crazy cat lady“. Той е червена персийска хималая и майка ми го откри случайно в зоомагазин. Видяла бяла топка косми, която изведнъж се обърнала и като я погледнал (цитирам съвсем дословно): „Видях погледа на Ален Делон, в когото съм влюбена от дете”. Нямаше сила, с която да я спра да прибере вкъщи любимия на Роми Шнайдер. Той има особен за котка и за Ален Делон характер, много е спокоен, социален и благ. Разбира се супер и с хората, и с останалите животни. На вилата си има аверче каракачанска овчарка.

Какво харесва Делон най-много в теб?

Обича оперното ми пеене. Слуша си, почива си. Другите котки не са много толерантни към тези честоти и децибели, но той е много чил.

Казват, че котките имат девет живота, а какъв е прагът им на търпение?

Търпението му се изчерпва, когато го целуват. Ненавижда. Много странен човек.

Случвало ли се е покрай Делон да откриеш нещо интересно за себе си и какво?

Нещото, което разбирам покрай котките като цяло, не само с Ален Делон, е колко много съм се култивирала в даването и получаването на любов благодарение на тази комуникация. С хората рядко го има този елемент на безусловност.

Използвала ли си Делон като алиби за срещи, на които не ти се ходи?

Не, но той редовно ме ползва за алиби за срещи с ветеринари.

1 КОМЕНТАР
1
Ив
18 May 2020, 13:04

И аз съм луда по котките :) Да са живи и здрави и двамата. Моят котак пък не обича да му пея и винаги излиза през вратата, но иначе е много предан и обичлив. И също не обича целувките.
P.S. Не е защото не пея хубаво, а защото просто е темерут и не обича музика. Обича футболни мачове и сладко си спи, докато коментаторът се дере.

ТВОЯТ КОМЕНТАР