Клуб първи приятели: четиримата мускетари Папи, Санто, Костас, Никола

След любовта приятелството е втората велика тема в изкуството. Според Аристотел приятелството е дух, който обитава две тела, според Джъстин Бийбър се проявява само когато е подложено на изпитание. Срещаме ви с пет конфигурации на тема приятелство, които са преминали през филтъра на времето и са доказали правото си на съществуване

Краси Генова 12 May 2020

Снимка: фотография Костадин Кръстев-Коко, стилист Августина Маркова, грим Елиза Попова, Габриела Иванова, коса Милен Иванов, Парашкев Тодоров-Финчи

След любовта приятелството е втората велика тема в изкуството. Според Аристотел приятелството е дух, който обитава две тела, според Джъстин Бийбър се проявява само когато е подложено на изпитание.

Срещаме ви с пет конфигурации на тема приятелство, които са преминали през филтъра на времето и са доказали правото си на съществуване - Папи Ханс и неговите трима мускетари, Мария Силвестър и Мария Каракушева, Миа Сантова и нейната малка фея Ида, Рейчъл Роу и нейната половинка Страхил, Мила Михова и нейният четириног приятел Ален Делон.

Представяме ви четиримата мускетари Папи, Санто, Костас, Никола 

С тези имена можеха да бъдат герои във филм на Куентин Тарантино, но така или иначе приключенията ги настигат и без присъствието на иконичния филмов режисьор. Верни приятели, които са преминали през изпитанията на времето и са доказали най-напред на себе си, че клишето е вярно – приятелството е над всичко.

Кога и как се намерихте четиримата (мускетари)?

Папи Ханс: В различни моменти от живота различни членове се присъединиха. Първи беше Санто (Dj Santodomingo), с когото сме неразделни от осми клас. После беше Никола (Никола Приятеля, както го наименувахме), а най-скорошното попълнение в близкия ми кръг e Костас, с когото сме всеки ден заедно, тъй като освен приятели сме и партньори в Human Advertising Agency.

Тоест, от две години се познавам с него.

Имате ли си роли, запазен знак и прякори ала Тарантино – господин Розов, господин Бял?

Като всяко друго неедноклетъчно създание ние постоянно си сменяме ролите, но може би всеки от нас е характерен с нещо. Санто например с това, че е прекомерно добър и разбиращ (което абсолютно побърква останалите понякога), Костас с това, че винаги е прав („Знам всичко, освен кога ще умра“, казва той редовно), Никола, който може да превърне всяка ситуация в смешна, и аз – който вероятно съм в тази компания само защото съм известен. Бъзикам се, наистина не знам с какво допринасям.

Имало ли е критична точка приятелството ви и кой обикновено заравя томахавката при напрегната ситуация?

Разбира се, че е имало. Иначе томахавката има навика да се заравя според това кой е пò в грешка. Никой от нас не обича да се сърди и това прави приятелството доста лесно. Бързо си изговаряме всичко и така не оставяме нищо да гние. А и вече толкова добре се познаваме, че дори някой да сбърка спрямо друг, никога другият няма да си помисли нещо лошо.

За кои неща се карате и кои са светая светих за приятелството ви?

Нямаме колективни битки. Караниците преминават индивидуално, като наздравиците на една маса, на която са седнали четирима души. Иначе редовно сме на различни мнения с Костас за това, че той мисли, че съм твърде мек с хората, а аз за него, че е твърде... твърд. Със Санто, че е забравил нещо. С Никола, че си е тръгнал от партито, без да каже чао. Това последното ме побърква. Кой не казва чао!?

Някои от тримата променял ли е важна ситуация за вас, правил ли е нещо за вас, което в киното и литературата наричат повратно?

Всеки един от тях. Санто е бил до мен в несметен брой ситуации и ще е арогантно дори да назова една поради това колко са много. Никола пък ми се довери сляпо и скочи с мен в преследването на нов бизнес. Той беше от малкото хора, които и останаха с мен в това начинание. И е винаги там, когато си го закъсал. А Костас промени живота ми из основи, като преди година основахме заедно рекламната ни агенция.

Класически пас – имали ли сте свада за жена?

Изключено. Никой от нас не би подливал вода на друг. Но това произтича от по-горното – между нас няма състезание. Между нас и останалите има, а ние сме отбор.

За изненада на Папи попитахме тримата мускетари кой е той през техните очи. Ето и отговорите:

Костас: Добър приятел, ценен партньор, уникален писател, човек, на когото винаги можеш да се обадиш за съвет, добър слушател и много дразнещ на Counter-Strike.
Санто: Папи е Кокича, когато се забавлява.
Никола: Администраторът на чата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР