Клуб първи приятели: Мария Силвестър и Мария Каракушева

След любовта приятелството е втората велика тема в изкуството. Според Аристотел приятелството е дух, който обитава две тела, според Джъстин Бийбър се проявява само когато е подложено на изпитание. Срещаме ви с пет конфигурации на тема приятелство, които са преминали през филтъра на времето и са доказали правото си на съществуване

Краси Генова 16 May 2020

Снимка: фотография Костадин Кръстев-Коко, стилист Августина Маркова, грим Елиза Попова, Габриела Иванова, коса Милен Иванов, Парашкев Тодоров-Финчи

След любовта приятелството е втората велика тема в изкуството. Според Аристотел приятелството е дух, който обитава две тела, според Джъстин Бийбър се проявява само когато е подложено на изпитание.

Срещаме ви с пет конфигурации на тема приятелство, които са преминали през филтъра на времето и са доказали правото си на съществуване - Папи Ханс и неговите трима мускетари, Мария Силвестър и Мария Каракушева, Миа Сантова и нейната малка фея Ида, Рейчъл Роу и нейната половинка Страхил, Мила Михова и нейният четириног приятел Ален Делон.

Представяме ви Мария Силвестър и Мария Каракушева.

Телевизионната водеща Мария Силвестър и пианистката и композиторка Мария Каракушева са живото доказателство, че приятелството между две красиви жени е възможно. Взети заедно, двете са и най-високите жени, които някога са стъпвали в студиото на фотографа Коко Кръстев. Разбират се еднакво добре и когато работят, и когато се забавляват. Проектът им „Две Марии и едно пиано“, който се появи през 2017-а, се превърна в любим концерт на публиката.

Как се обръщат хората към вас, когато сте заедно на едно място – Мария и Мария?

Мария Силвестър: Пестеливо. С едно „Мария“ две глави се обръщат! Не е объркващо, защото аз лично проследявам дали това е въпрос за 1,75, или за 1,85 см! Така много бързо става ясно! На нас ни задават високи въпроси, общи взето!
Мария Каракушева: Казват просто Мария. Забелязала съм, че когато сме двете, хората ни приемат като едно цяло и ни говорят все едно всичко вършим заедно и сме неразделни.

Какво и как компенсирате или балансирате една в друга?

МС: Нищо не компенсираме, ние просто се срещаме. Срещаме се и говорим. Когато не говорим – творим!
МК: Не помня случай, в който да сме се събирали и да не сме измисляли нещо артистично. Вдъхновяваме се една от друга. Но цялото това забавление успяхме да го канализираме и организираме, за да добие своята форма – „Две Марии”. Разбира се, елементът на изненада и импровизация винаги присъства, защото това е в същината на забавлението.

Поставяно ли е на изпитание приятелството ви и знаете ли истинската му цена?

МС: Приятелството не може да има цена, ако има, не е приятелство, а нещо от витрина! И ако можеш да го определиш, значи има рамка. Аз нашето не мога да го определя!
МК: Едно от изпитанията в приятелството е общата работа. Но и двете сме професионалисти и знаем, че за да създаваме нещо качествено, се изискват известни жертви. Щастие е, че с Мария работният процес е песен. Буквално и преносно.  

Другото име на приятелството е?

МС: Лоялност.
МК: Музика.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР