Снимка: Диана Шингарова
Един наистина лесен за приготвяне десерт, събрал слънцето и аромата на топлите дни.
Необходими продукти за 4 порции: 4 праскови, 250 г извара, 4 с.л. мед, 1 ч.л. цвят от лавандула, 1/2 лимон, 1 с.л. пудра захар.
Начин на приготвяне: Измийте и обелете прасковите, отрежете наполовина, отстранете костилките и нарежете на тънки резени. Пригответе изварата, като я разбъркате със захарта и лимоновия сок. Редувайте прасковите и изварата. Повторете три пъти. Най-лесно ще оформите десерта с помощта на ринг. В малък съд загрейте меда и лавандулата, залейте десерта, преди да поднесете.
Идея: Може да приготвите рецептата и с други плодове - манго, круши или ананас, а изварата може да замените с рикота или маскарпоне.
ТВОЯТ КОМЕНТАР