Стилът на... Кристи Търлингтън

Една невероятна жена, превърнала се в икона за стил и красота

eva.bg 05 September 2022

Златната ера на 90-те беляза света на модата с понятието „супермодел“. Кристи Търлингтън бе от онези жени, чиито лица се превърнаха в икони на красотата и стила, участвайки в най-култовите кампании и проекти на модните елитни брандове.

В началото на годината тя навърши 53 години, но това, на което личността й стана символ в това емблематично десетилетие, остава неувяхващо. Естествената красота на Кристи продължава да вдъхновява, защото тя носи гордо всяка своя издайническа бръчица, показваща, че се е смяла и продължава да се смее. Досега не е прибягвала към никакви хирургически интервенции, а и не смята да го прави. През 2019 г., след като вече цели 20 години се бе оттеглила от подиума, Кристи се завърна на него, за да закрие есенно-зимното шоу на Marc Jacobs. Смеем да кажем, че тогава тя за пореден път показа защо „супермодел“ е титла, а не просто работа.

Като жена, работила за най-големите дизайнери в света, Търлингтън безспорно е имала възможността да добие висок вкус и моден усет. В стила й има еволюция от 90-те досега, но Кристи винаги се е придържала към елегантността, грацията и всичко, което можем да наречем „класа“. В ранните години от кариерата си Кристи си позволяваше по-смели, ярки цветове, като сега не можем да не забележим, че предпочита класическото черно.

Едно обаче не можем да отречем: тя прави огромна разлика между това дали е на червения килим, или в ежедневието си. Ако сега я попитаме какво е най-важното в личния й стил, най-вероятно би ни отговорила, че се придържа към философията на минимализма и закона „Less is more!” - доказано неостаряваща естетика, която е винаги на мода и не позволява грешки. На бляскавите събития Кристи знае как да покаже именно блясък. Но освен красивите рокли, тя успява да запази грациозната си визия, дори когато носи панталон, риза и блейзър. Като модел, който трябва да сменя стотици образи пред обектива, не й е чужда и жаждата да експериментира и да смесва различни естетики. Дори сега можем да я видим с пола и вратовръзка.

Кристи не следва определени тенденции, а просто винаги се старае да има в гардероба си ключови цветове, които не са прекалено „изискващи“ и могат да бъдат съчетавани по всякакви начини. Тя е почитател на класически лейбъли като Chanel, Valentino, Calvin Klein, Saint Laurent. Когато прибавя аксесоари, то те служат на тоалета, а не обратното. Търлингтън не си позволява да прекалява с тях, а само да подчертае и завърши визията си.

„Стилът е нещо, което или имаш, или нямаш. Толкова е просто“, казва Кристи. Тя се доверява на усета си, с който има предимството да знае какво й отива. Повечето знаменитости постоянно променят гардероба си, обновяват стила си. Но Кристи е от онези жени, които откриват кое отговаря на личността им и се придържат към него. А това да си наясно кое ти стои добре и кое не, е много ценно. Любимата й визия за червения килим? Черна елегантна рокля, червени устни и невероятни диамантени обици. През останалото време можем да я видим в деним и различни принтове, които тя обиграва внимателно. „Умерена съм във всичко“, казва Търлингтън и го спазва изконно и в стила си. Категорична е и в това, че червилото може да „спаси“ всяко положение: „Червилото винаги придава елегантност и е най-бързото решение в случаи, които изискват по-официален вид. Но с ярките нюанси трябва да се внимава“, споделя тя.

А относно красотата, Кристи се е изказвала винаги така: „Нашето лице е като карта на живота ни. Не искам да изглеждам по-млада, отколкото съм. Колкото повече история разказва лицето ми, толкова по-добре. Човек трябва да слуша какво се опитва да му каже тялото му. Когато имаме перфектна хармония със себе си и тялото си, тогава естествената красота изплува отвън“.

Вижте най-добрите визии на Кристи Търлингтън през годините в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР