Стилът на... Моника Белучи

Изкуството да носиш черно

eva.bg 18 October 2020

Снимка: getty images

„Красотата е дар, също като здравето или интелигентността. Не можеш да се гордееш с красотата си, защото не си направил нищо, за да я имаш – получаваш я наготово“, твърди една от най-красивите жени в света - Моника Белучи. Но ние смеем да твърдим, че ако красотата е дар, то добрият вкус и усетът за стил се, с които да я подчертаеш, се възпитават и развиват, а в това отношение Моника Белучи може да бъде горда. Затова днес разглеждаме това нейно качество, което допринася за цялостния й ореол на красива жена.

Моника започва кариерата си на модел през 1988, когато се премества да живее в Милано и подписва договор с модната агенция Elite. Малко след това обаче се проявява и актьорският й талант, благодарение на който името й се превръща в легенда. Някои от най-запомнящите се визии на Моника от екрана са от периода 1996-2006, когато излизат филмите The Apartment (1999), Irreversible (2002), Malena (2000) и Sheitan (2006).

На 54 години Моника остава все така вярна на стила си. Дори и с промените в гардероба й през годините, тя винаги съумява да остави почерка си, който е... „женственост“ . Тя знае как да подчертава красивите си форми и най-силни страни. През последните години е по-обрана, носейки по-прикриващи тоалети, по-дълги рокли и костюми. От нея можем да научим ценен урок: стилът трябва да бъде като виното – да отлежи и да се промени с годините.  А при нея наблюдаваме все повече класа и изтънченост, като много хора в момента коментират, че Моника никога не е изглеждала по-добре, отколкото в 50-те си години.

Тя продължава да поддържа красивата си дълга коса и да залага на внушителни бижута. Харесва й да слага дълги обици и обемни колиета: „Обожавам бижутата – особено злато и диаманти. Просто не мога да им устоя...“

Моника Белучи носи черно по начин, който всеки би искал да усвои. Черното, както знаем, е винаги на мода. Както казва Ив Сен Лоран: „Няма друго черно, освен ЧЕРНОТО!" А Моника определено знае как да използва тази негова сила. Черните дантели, костюми, рокли и сака са неизменна част от гардероба й. На червения килим неведнъж е обирала овациите, слагайки просто черна дантелена рокля и високи токчета.

Може би затова, каквото и да носи, Белучи е винаги елегантна. Защото черният цвят носи особена аристократичност и и драматизъм в себе си. 

Ако някой знае какво е женствена рокля, то това е Моника Белучи. Така тя заслужено стана символ на италианската естетика и красота. Независимо че има слабост към бижутата, особено големите такива, тя винаги внимателно подбира акцентите, така че да не „претоварва“ визията си. Тоалетите й са по-класически и най-често монохромни.

Актрисата не се съобразява с тенденции – носи само онова, което отива на нея. Но ако трябва да говорим на езика на брандовете, Белучи залага на Prada, Dolce & Gabbana и Dior.

Любим елемент в грима за нея е червилото: „Червилото е най-ценното оръжие в женската чантичка. То има силата да промени визията, настроението и лицето на жената, която го носи, а в същото време буди възхищение у всички останали“, категорична е Моника.

Вижте най-ярките визии на Моника Белучи в галерията ни.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР