Стилът на... Лили-Роуз Деп

Александрина Петрова 13 December 2018

Снимка: getty images

С родители като Ванеса Паради и Джони Деп, не сме и очаквали друго – дъщеря им Лили-Роуз Мелъди Деп е невероятна красавица, взела възможно най-хубавото и от двамата. 19-годишната Лили, подобно на майка си, е една от музите на Карл Лагерфелд, ставайки лице на много от кампаниите на Chanel. Емблематичният бранд не би могъл да намери по-добър израз на френската естетика от изящната визия на Лили-Роуз, чието нежно лице не спира да краси кориците на Vogue.

Нейният стил е повлиян от 90-те и характерните за поколението на родителите й трендове, достигнали своя апогей през това десетилетие. Дрехите на Лили отразяват чувствената й женственост. Елегантните и изтънчени ансамбли са нещо често срещано в гардероба й, но това не означава, че тя не залага на по-неангажиращи визии: в ежедневието си Лили облича широки дънки, потник или тениска, съчетани със слънчеви очила и кецове. И, като дъщеря на майка си, тя владее изкуството да носи черно, което много обича, а и много й отива. Освен разкошните рокли, в които сме свикнали да я виждаме, Лили не се колебае да слага панталон и вратовръзка. Невинаги държи да бъде издокарана като за червения килим: 16-ият си рожден ден тя отпразнува в пижама и с тиара на главата.

Красавицата умее да се заиграва с комбинирането на дрехите и аксесоарите. Гримът й винаги е съобразен с цветовата гама на тоалета, затова не можем да кажем, че тя се придържа към една логика в макиажа: понякога я виждаме с опушен грим и яркочервени устни, друг път в меки, телесни цветове и нежно червило. А в забързаното си ежедневие, моделът често не слага дори капка грим.

Любимата марка на Лили-Роуз безспорно е Chanel и смеем да твърдим, че модната къща пасва най-добре на вкуса и натурата й. Тя се влюбва във френския бранд още от дете: „Chanel е първото нещо, което изниква в ума ми, когато си мисля за мода. Още от дете обичах да се ровя в гардероба на майка ми, да пробвам всичките й дрехи и обувки – документирано е, че го правя от пеленаче! А тя и баба ми залагаха предимно на Chanel – в гардероба, грима си, парфюма си. И двете ухаеха на Chanel No.5 и това се е запечатало в ума ми. Първият път, когато ми беше позволено да нося грим, получих малка оранжева чантичка за рождения си ден, пълна с продукти на Chanel. Ставах на 12 или на 13 години и беше много специален момент, тъй като почувствах, че пораствам и ставам дама. Все още пазя чантичката!“, споделя Лили.

Запознава се с Карл Лагерфелд, когато е едва на осем години: „Затова да работя с него беше наистина невероятно. Той е човек, на когото не само се възхищавам, но и дълбоко уважавам за това, което постига в работата си, за неговата неизчерпаема креативност и гений. Но той е и изключително мила и интелигентна личност и наистина се гордея, че го познавам.“

Себе си Лили-Роуз описва като спонтанна, така че стилът й неминуемо е воден от настроението и нагласата й на момента. Категорична е, че гледа на това, което прави, като на изкуство: „То е толкова лично изживяване... Затова винаги залагам на индивидуалността и това, което извира от самата мен, независимо какво правя“, казва тя.

Вижте най-впечатляващите визии на Лили-Роуз Деп в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР