Игра на гени, част III

Събрахме децата на седем известни личности, които са на прага на професионалния избор или пък наскоро са го направили. Представяме ви Паола
Маравиля и Дара Екимова

Адриана Попова, Лилия Илиева 03 March 2019

Снимка: Светослав Караджов

Никъде не можеш да се скриеш от ДНК-то си. То е истинската доживотна присъда. Учените се опитват да ни утешат, че сме програмирани предварително само на 15%, останалите 85% от съдбата си пишем сами

В EVA не правим научни изследвания, но сме се събрали все любопитни хора. Може би това са онези 15%, наследени от родителите ни, кой знае. Проектът ни за децата на известните хора е плод на същото това любопитство. Какво се случва с тях, дали наследяват таланта на родителите си, или избират пътя си въпреки диктата на гените?

В последните години по цял свят има бум на деца на известни личности, които също стават известни. Лили-Роуз Деп, Кая – дъщерята на Синди Крауфорд, Зоуи Кравиц, Лили Колинс, Скот Истууд са малка част от тенденцията, която съвсем не е нова. Винаги е имало актьорски фамилии, в които занаятът се наследява, да не говорим за кралските. Но има и нещо ново – интересът към известните никога не е бил толкова истеричен, публиката иска още и още от кухнята на живота им, от гардероба им, от радостите им, а защо не – и от тежките им моменти. И децата са въвлечени в световното шоу. Разговорът с тях винаги е разговор и за прочутите им майка или баща.

Какво се случва у нас – опитахме се да разберем, събирайки в студиото на Светльо Караджов децата на седем известни личности, които са на прага на професионалния избор или пък наскоро са го направили. Какво ги обединява, освен брекетите, които повечето от тях носят?

Първо, всички са в добри отношения с родителите си.
Второ, родителската известност не изглежда кой знае колко да им тежи.
Трето, почти 100% тръгват по същия път.
И, четвърто, готини са.  
Али Вергова, Дара Екимова, Константин Белчев, Зуи Хашмонай, Йоана Дойчинова, Паола Маравиля, Мила Роберт. Момичетата и момчетата, които имат едни твърди 15%, останалите до 100 ще си ги направят сами.

ДАРА ЕКИМОВА

За последен път видях Дара, когато беше на 5. Пееше в „Бон-бон“, обичаше да кара колело и ски с тати и да ходи в мола и в McDonalds с мама. Мечтаеше да стане архитект и булка и да прилича на Хърмаяни. Владееше магията „Локамора“, която отключва врати. Да е известна за Дара означаваше да е красива. Беше дяволита и палава, тича и игра на криеница с фотографа Калин Руйчев, докато той се опитваше да я снима за EVA.

Сега в студиото на Светльо Караджов пристига едно красиво момиче на 16. Появила се е в два телевизионни формата – „Големите надежди“ и X Factor, направила е ремикс на песента на баща си Дими от „Сленг“ и дует с Ивайло Колев „Едно сърце“. След появата на кавъра й се случвало да я спират и да я питат дали е Дара Екимова, а не дали е дъщеря на известните си родители. Тогава Дара казала на Ива на шега: „Мамо, някой ден ще съм по-голяма звезда и от вас двамата.“ Все още не се чувства известна, де. Категорична е, че ако има X Factor, ще участва, защото според нея това е възможност за развитие независимо дали е просто опит, или дава поле за изява. Дара учи разширено английски и испански в 31-ва гимназия „Иван Вазов“. Любимите й предмети в училище са етика и право и психология. Харесва историята, българския език и литература. Математиката – не. Продължава да пее в „Бон-бон“, да ходи на уроци по пеене и вече има участия в клубове, последното от които било на рождения ден на балета на Биляна Йотовска. Много обича да пее, иска да го прави през целия си живот и да може да изкарва пари от това, защото така ще се наслаждава на своето всекидневие. Дори Нова година ще прекара на сцена в ресторант Форум в НДК. „И това е суперготино – споделя малката Екимова, – защото аз никога не съм харесвала този празник. Може би не съм го изкарвала с правилните хора. Обожавам Коледа с уюта й, с това да си със семейството си, да има украса, лампички, обаче тази Нова година ще бъде хубава.“ Любимите й купони са с близки хора, с които да слуша музика и да си говорят истински смислени неща. Макар че обича да е пред публика и мечтае за голямата сцена, си признава, че е домошар и й харесва да си седи вкъщи на топло с одеяло и да чете книга.

Майка й е най-добрата й приятелка. Ива е по-търпелива за разлика от спонтанната и на моменти избухлива Дара, която казва директно всичко, не пести истината, макар да го отчита като грешка. По това прилича на баща си. Помни го амбициозен и стриктен, не говорел много, а действал. Имал интересно чувство за хумор, което само интелигентен човек можел да разбере. „Беше суперготин мъж“ – признава Дара.
Обича да си говори с майка си и да прекарват време заедно. „Когато пораснах и мама е сигурна, че мога да се оправям сама, работи буквално 24 часа в денонощието. Не зная как успява да има такова тяло, да не й се яде нищо, да прекарва часове, тренирайки в залата. А аз съм различна. Ходя от време на време на фитнес, но не мога да се задържа. И все пак се старая да внимавам какво ям.“

Зад палавия блясък в очите на Дара на моменти надниква съблазнителен поглед. Признава, че е влюбена. Позволява ни да кажем само че той е на 19, има хубави очи – ту зелени, ту сини, следва икономика на английски и са се запознали в училище миналата година.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР