Игра на гени, част II

Събрахме децата на седем известни личности, които са на прага на професионалния избор или пък наскоро са го направили. Представяме ви Мила Роберт и Зуи Хашмонай

Ирина Иванова, Лилия Илиева 01 март 2019

Снимка: Светослав Караджов

В EVA не правим научни изследвания, но сме се събрали все любопитни хора. Може би това са онези 15%, наследени от родителите ни, кой знае. Проектът ни за децата на известните хора е плод на същото това любопитство. Какво се случва с тях, дали наследяват таланта на родителите си, или избират пътя си въпреки диктата на гените?

В последните години по цял свят има бум на деца на известни личности, които също стават известни. Лили-Роуз Деп, Кая – дъщерята на Синди Крауфорд, Зоуи Кравиц, Лили Колинс, Скот Истууд са малка част от тенденцията, която съвсем не е нова. Винаги е имало актьорски фамилии, в които занаятът се наследява, да не говорим за кралските. Но има и нещо ново – интересът към известните никога не е бил толкова истеричен, публиката иска още и още от кухнята на живота им, от гардероба им, от радостите им, а защо не – и от тежките им моменти. И децата са въвлечени в световното шоу. Разговорът с тях винаги е разговор и за прочутите им майка или баща.

Какво се случва у нас – опитахме се да разберем, събирайки в студиото на Светльо Караджов децата на седем известни личности, които са на прага на професионалния избор или пък наскоро са го направили. Какво ги обединява, освен брекетите, които повечето от тях носят?

Първо, всички са в добри отношения с родителите си.
Второ, родителската известност не изглежда кой знае колко да им тежи.
Трето, почти 100% тръгват по същия път.
И, четвърто, готини са.  
Али Вергова, Константин Белчев, Йоана Дойчинова, Зуи Хашмонай, Мила Роберт, Дара Екимова, Паола Маравиля. Момичетата и момчетата, които имат едни твърди 15%, останалите до 100 ще си ги направят сами.

 

МИЛА РОБЕРТ

Мила Роберт е на 22. Учи последна година в НАТФИЗ. И си заслужава да гледате хита й „Наше си е, Саше“ в ютюб – готин, умен, леко нахален, изпипан. Вижте и ремиксите й на „Нашият сигнал“ на Емил Димитров и на „Квартална кръчма“.

Мила е хубава, дългокрака, дългокоса, мултиталантлива, модерна, суперкреативна млада жена. На въпроса дали е готино да е дъщеря на Ваня Щерева и баскетболиста Роберт Гергов, реагира, че е напрягащо, вече иска да излезе от това. Мила е колорит. Облича се от „вторите“ (употреби вероятно) и от каквото намери по приятели, с които обичат да си ходят по гости. Пристига на снимки с палто с пухкава кожа от бобър, купено от OLX заради пътуването й в Москва миналата седмица. С колегите й от НАТФИЗ спечелили награда на студентски фестивал там с представлението „Децата на Кенеди“. В него Мила играе американка, която иска да бъде следващата Мерилин Монро. За седмица в Москва „жестоко“ се влюбила в Русия. Спяла по три часа на нощ, защото по улиците купонът тече, а и докато обиколи всички музеи и църкви... Прекарала всичките дни с един Сашенка, с който ръкомахали, за да се разберат. Сашковци много, казва Мила. На нейните години да си има гадже-гадже е малко загуба на време, така или иначе след 5-6 години най-вероятно ще се омъжи. И за какво й е сега обричане за 100 години, при положение че е време да осъзнава коя е. Името в песента „Наше си е, Саше“ идва от много действения глагол са ше (в смисъл сега ще) го направим. Приключва записите на нова песен „Нещо грубо“, в която пее какви трябва да бъдат жените, а не са. Главно с мъже си говори. Около нея няма много жени, освен двете й съквартирантки. Животът й засега се дели на три. До седми клас е живяла с баща си, до дванайсти – с майка си и след това сама и свободна. Учила е в частното училище „Дорис Тенеди“, което я е направило най-много това и откъдето са всичките й приятели, и във фотографското училище. Рисува от малка. Предстои й изложба на 21-22 и 23 декември в галерия 2.0 на Малките пет кьошета. Ателието й е една стая, част от шоурума на майка й. Пее, откакто се помни, свири на китара от десет години. Проф. Иван Добчев я забелязал година преди да кандидатства в НАТФИЗ на един концерт, който направила пред СФУМАТО. Ролята й на маркизата от „Опасни връзки“ в Пловдивския театър е най-голямото й предизвикателство. „Събрали сме се едни хора и си правим наш си театър – разказва Мила. – И ходим по директори на театри и им предлагаме „жестоки“ идеи, които те имат шанса да приемат почти за без пари. И все пак да ни дадат, де.“ Част от тези хора е многообещаващият според Мила театрален режисьор Константин Еленков, неин колега от НАТФИЗ и приятел от детство. Той и младежът, с когото правят музика, Явор Карагитлиев, са главните действащи лица, свързани с клиповете й. И така на Нова година ще ходят на селото на Константин с него и Явор. Там ходят винаги, когато имат време, и през зимата палят камината, разхождат се из селото, пият ракия и големи смешки стават.

Няма идея каква ще стане, като „порасне“. Иска да бъде щастлива, доволна и в мир със себе си.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР