Червено червило – как да изберем правилния нюанс

30 November 2018

В дните, когато валежите и вятърът неспирино чукат на вратата, време е да се отново да се обърнем към верния приятел – червеното червило. То внася цвят и весело настроение в есенното ежедневие, и превърща всяка визия в чаровна. Но, как да изберем правилния нюнас? Не на всяка жена и стои еднакво добре червено или червило цвят бордо. Според гримьорите основният определящ фактор в тази мисия е естествения цвят на кожата ни. Ето няколко основни насоки, за избор на подходящия за теб нюанс.

Светла кожа

Светлата кожа най-често е с розов подтон и затова светлокожите момичета трябва да избират червила със сини и розови оттенъци. Червеното червило със синкав оттенък се отличава със своята яркост и наситеност, затова и е добре познато под името  „червено като червило“. Розовите оттенъци на червилото са лесно забележими, тъй като цветът на червилото е по-близо до нежнорозово отколото до бродо или класическо червено.

Бледа кожа

Момичетата с порцеланова кожа трябва да внимават при избора на гримове, тъй като никак не бива да прекаляват. Този тип кожа се отличава с жълти оттенъци и затова перфектно и стоят червени червила с оранжев подтон. Тези червила подчертават красотата на порцелановата кожа, като същевременно  придават естествена свежест.

Карамелена кожа

На момичетата с карамелена кожа най-добре подхожда червено червило в черешов нюанс. Черешовите нюанси омекотяват жълтеникавите нотки, присъщи за този тип кожа.

Тъмна кожа

Точно като карамелената, тъмната кожа също има жълти подтонове. Но смуглата кожа позволява експерименти с цветовете. За дневен грим изберете червило в малинени тонове, докато за по-драматична вечерна визия може да заложите на вишнево червено червило – нюанс напомнящ червено вино.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР