Печени пармезанови тиквени пръчици

Диана Шингарова 10 ноември 2018

Снимка: Диана Шингарова

Необходими продукти: 1 малка тиква или голям сладък картоф, 2 ч.л. царевично брашно, 2 ч.л. зехтин, 1 ч.л. пипер, 1 ч.л. чесън на прах, 3 ч.л. настърган пармезан, ¼ чаша ситно накълцан пресен магданоз, ½ ч.л. морска сол

Начин на приготвяне: Обелете и нарежете тиквата на пръчици. Сложете ги в голяма купа и покрийте със студена вода. Оставете в хладилника за една нощ. Загрейте фурната на 220°C. Подсушете тиквените пръчици. Сложете ги в затваряш се плик заедно с царевичното брашно. Разклатете добре, за да се овалят целите. Изсипете в голяма купа и поръсете със зехтин, червен пипер, чесън на прах. Разбъркайте с ръце, за да се покрият равномерно. Разстелете един слой върху хартията за печене. Печете в загрятата фурна 10-15 минути, обърнете ги, поръсете с пармезан, магданоз и морска сол и печете до златисто. След като ги извадите от фурната, отново ги поръсете с пармезан и свеж ситно накълцан магданоз.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР