„Сексът и градът“ 20 години по-късно

Днес култовият сериал има рожден ден. Какво се случва с актрисите в момента и какво не знаете за шоуто?

eva.bg 06 June 2018

Култовото каре Кари, Саманта, Миранда и Шарлот стават на 20, защото днес рожден ден има сериалът „Сексът и градът“. Именно на 6 юни преди две десетилетия стартира шоуто, за което едва ли някой е предполагал, че ще има чак такъв успех и влияниие. От 1998 до 2004 година са излъчени 94 епизода, побрани в 6 сезона.

От HBO се постараха да ни припомнят за рождения ден на сериала, пускайки и 20 любопитни факта за „Сексът и градът“, снимки към които може да видите в галерията ни. А ето ги и тях:

1. Коктейлите, които пият четирите приятелки в сериала, не съдържат алкохол.
2. Сара Джесика Паркър (Кари Брадшоу) е единствената от четирите водещи актриси в сериала с клауза против голи сцени.
3. За образа на дръзката червенокоска Миранда, Синтия Никсън боядисва косата си от естествено руса в нажежено огнена.
4. Сара Джесика Паркър се чувства некомфорно с по-голямата част от сценария и обмисляла да се откаже, след заснемането на пилотния епизод.
5. Сара прекарва по 18 часа на ден на токчета, докато е в ролята на Кари.
6. Сара Джесика Паркър включва в личния си гардероб 70% от дрехите, които облича по време на сериала.
7. Образът, в който влиза Матю Макконъхи е бил предвиден за Алек Болдуин.
8.  Сезон 5 има само 8 епизода, защото Сара Джесика Паркър е бременна по това време.
9.  Наташа (Бриджит Мойнахан) – съпругата на Тузара, винаги е облечена в бяло.
10. Предбрачният договор, който Шарлот трябва да подпише, е подготвен от истински адвокат.
11. Финалът на сериала е през 2004-та г., но и днес можете да се повозите на туристическия автобус, вдъхновен от „Сексът и градът“. Атракцията е достъпна всеки ден и спира на пекарната на улица „Магнолия“ 401, на „Блийкър Стрийт“ и пред апартамента на Кари.
12. Апартаментът, в който живее Кари, е продаден за 9,65 милиона долара през през 2012 г.
13. Сара Джесика Паркър има и дизайнерски нюх - тюлената пола с пластове, която Кари носи в началото на сериала, е нейна идея.
14.  Ким Катрал отхвърля ролята на Саманта два пъти. Накрая, приятел на Дарън Стар я убеждава да приеме.
15.  Адресите на Кари, Миранда, Шарлот и Саманта в сериала са фалшиви.
16. Голяма част от картините в дома на Александър Петровски са рисувани от актьора, който е в неговата роля – балетистът Михаил Баришников-Миша.
17. Кучето, което трябвало да играе Пийт (кучето на Ейдън), се страхувало от Джон Корбет, затова трябвало да потърсят друго куче.
18. Нито една от героините в сериала не повтаря аутфит. Изключение е последният епизод, в който Кари носи палто от първите серии.
19. За всички 94 епизода на сериала, Кари задава общо 92 въпроса в рубриката си.
20. Снимките на последния епизод на „Сексът и градът“ завършват точно 4 дни преди той да бъде излъчен.

Какво обаче се случва с четирите актриси 20 години по-късно?

- Преди няколко седмици Кристин Дейвис осинови още едно дете – този път момченце. Звездата от „Сексът и градът“ вече има дъщеря – Джема Роуз, в момента на 7 години, която осинови през 2011. „Превърнах се в героинята си Шарлот. Тъжно ми е и не исках да става така. Но двете си приличаме и накрая споделихме една съдба. Не успях да се влюбя истински, въпреки, че и аз като Шарлот гледам с надежда на всяка нова връзка, но нещата все не се получават. Завиждам й, защото тя накрая срещна своя човек, а аз все още не съм. Малко или много сценарият на сериала повтори живота на всички ни“.

- През март тази година Синтия Никсън обяви, че влиза в политиката и ще се кандидатира за губернатор на Ню Йорк. Първичните избори ще са през септември, но кампанията вече започна. 52-годишната актриса е една от малкото звезди в Холивуд, които още преди много години открито започнаха да говорят за своята бисексуалност. Тя от доста време живее с приятелката си Кристин, заедно с която отглеждат трите си деца – две от първия брак на Синтия, а най-малкият, Макс, е тяхно общо дете, родено от Кристин Маринони и заченато от донор.

- Всичко в живота на Сара Джесика Паркър се развива прекрасно – и в професионален, и в личен план. Има над 20-годишен брак с актьора Матю Бродерик. На 37-годишна възраст му роди син, а седем години по-късно чрез сурогатна майка двамата се сдобиха и с близначки. Тя е една от най-влиятелните модни икони, има своя модна линия обувки и парфюми, а освен това е звезда и в нов сериал на HBO - „Развод“.

- Ким Катрал пък води война с трите си колежки от сериала, обвинявайки ги, че винаги са я изолирали. „Всички те имат деца, а аз съм десет години по-възрастна от тях и откакто сериалът свърши прекарвам по-голяма част от времето си далече от Ню Йорк, където пък са те. Поради тази причина не се виждаме. Единственото нещо, което ни свързваше преди, беше сериалът, но той свърши още през 2004 година и аз продължих напред.“ В момента тя е на 61 години, няма деца, така и не успя да открие истинската любов, но не очаква да я съжалявате. „Истината е, че аз съм щастлива от решенията, които съм взела. Осъзнах, че ако имах дете, то само щеше да страда от факта, че съм му майка. Май направих услуга и на мъжете, че в момента нямам съпруг. Но това са решения, които не съм взела лекомислено. Обмислила съм ги наистина сериозно и в крайна сметка бях убедена, че са правилни.“

 

1 КОМЕНТАР
1
Петя
07 June 2018, 17:41

На някой от екипа твърде много му харесва този сериал и непрекъснато го пробутва на потребителите
Бйсете в крак с новите тенденции !!!

ТВОЯТ КОМЕНТАР