"Сексът и градът“ в сегашно време

Бърза справка за това какво се случва с актрисите от „сериала на сериалите“ шест години след като за последен път ги видяхме като великолепната нюйоркска четворка в игралния „Сексът и градът“2

Ирина Иванова 18 April 2016

Снимка: getty images/guliver

 

Сара Джесика Паркър (Кари Брадшоу)

Единствена от четирите успя да подреди живота си „като по учебник“. Освен великолепна кариера, световен успех и банкова сметка за завиждане, тя има почти 20-годишен брак с актьора Матю Бродерик (по-голям от нея с две години, колко скучно!) и три деца. Актрисата е на 37, когато ражда сина си Джеймс, а близначките Марион и Табита са родени 7 години по-късно от сурогатна майка.

През 2015 г. семейството най-после успя да продаде разкошния си апартамент в скъпарския квартал Гринидж Вилидж в Ню Йорк за скучната сума от 20 милиона долара.

Освен това Сара създаде собствена марка обувки и линия парфюми, а отгоре на всичко известната дори само с инициалите си SJP актриса продължава активно да се снима, като в момента на дневен ред отново е телевизията. Наскоро тя започна снимки на сериала на HBO „Развод“, където играе главната роля.

 Ким Катрал (Саманта)

През август 2016 г. ще навърши 60. В края на миналата година тя изненадващо се оттегли от репетициите на спектакъла „Линда“ в лондонския Royal Court Theatre. Отказа си обясни с лекарска забрана и макар че така и не стана ясно от какво е болна актрисата, според слуховете става въпрос за тиреоидит на Хашимото. Няколко месеца по-късно обаче Ким промотира новия сериал „Чувствителна кожа“. Явно телевизията си остава голямата любов на англичанката. В сериала тя играе жена на 50+, която се опитва да се бори с предразсъдъците към жените на нейната възраст. Героинята й работи в рекламна агенция, живее активно, има връзка и все още е секси, но непрекъснато й се вменява вина за това, че остарява. Самата Катрал е възмутена не по-малко от героинята си, че „срокът на годност на актрисите в Холивуд е 35 години“.

Преди известно време Ким хвърли „бомба“, заявявайки, че макар самата тя да няма деца, счита себе си за жена тип „майчица“. Изказването й получи яростни коментари за това, че след като дори не е осиновила дете, си позволява да се определя с тази дума.

Поддържа тялото си с фитнес и йога, но признава, че що се отнася до връзките, след раздялата с третия си съпруг е във фаза „романтична пенсия“. „Дадох си почивка – казва нашата любима Саманта. – От връзки, любови, от самообвиняване и самоосъждане. Сега правя каквото си искам“.

Все пак на този свят има едно същество, с което Ким винаги се съобразява – котката й Коби, с която са заедно вече 17 години.

Кристин Дейвис (Шарлот)

За 51-годишната актриса бракът никога не е бил приоритет – за разлика от героинята й, абсолютната романтичка. Кристин единствена от четирите актриси никога не е сключвала брак. Затова пък що се отнася до децата, съдбата й отчасти повтаря тази на героинята й. Подобно на Шарлот, която копнее да стане майка и след както не успява да забременее, с мъжа й си осиновяват дете, през 2011 г. Кристин си осинови момиченце и го нарече Джема Роуз. Едва ли е съвпадение, че нейната Шарлот също кръщава дъщеря си, която ражда след осиновяването, Роуз.

В момента животът й изцяло се върти около детето и тя не може да си представи, че ще посвети дори и секунда от малкото си свободно време на някой мъж, вместо на дъщеря си. Най-големият кошмар на Кристин Дейвис си остават първите 48 часа след като прибира Джема Роуз у дома. „Ужасявах се, че рождената й майка може да размисли и да си я прибере, защото законът тук го позволява“ – споделя актрисата. Месеци наред тя приспива бебето, като го поставя върху гърдите си, за да изгради силна връзка между двете, а когато се буди през нощта, изпитва панически страх, че детето не е в леглото си. Сега обаче Джема Роуз е вече на пет и Кристин е загърбила всичките си страхове.

След раздялата си с Аарон Соркин, един от най-известните холивудски сценаристи, през 2012 г. актрисата сякаш наистина се отдава изцяло на дъщеря си, но също така и на благотворителна дейност – години наред тя инициира кампании за спасяване на африканските слонове, а в момента е изключително активна в различни програми за подпомагане на бежанците.

Синтия Никсън (Миранда)

50-годишната звезда е една от малкото актриси в Холивуд, които открито говорят за своята бисексуалност. Вече години тя живее с приятелката си Кристин, заедно с която отглеждат трите си деца – две от първия брак на Синтия, а най-малкият, Макс, е тяхно общо дете, родено от Кристин Маринони и заченато от донор. През 2006 г. актрисата е диагностицирана с рак на гърдата, болест, от която страда и майка й. Успява да се излекува обаче и днес не само продължава да работи – последният й филм, в който изпълнява ролята на легендарната американска поетеса Емили Дикинсън, бе селектиран в програмата на тазгодишния филмов фестивал в Берлин, – но и хвърля много страст и усилия в каузите, които е взела присърце – за правото на аборт, за правата на гейовете, лесбийките, би- и транссексуалните, както и срещу сексизма и „ейджизма“ в Холивуд. „Не може актриса на 37 да бъде отхвърлена за дадена роля с мотива, че е „твърде възрастна“, а в същото време да са одобрени трима мъже над 50 за същия филм“ – пали се Синтия, която подобно на своята героиня от сериала Миранда очевидно също има адвокатски заложби.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР