Ти определяш темпото

Има смисъл от бавното живеене

24 November 2017

Преди няколко месеца гледах едно видео с Шонда Раймс, създателка на някои от най-популярните сериали в щатите. Та, тя разказваше за това колко по-интересно й е да бъде на работа, вместо да си седи вкъщи при трите деца, защото да не се залъгваме, да разработваш индустрия за милиони долари годишно ти докарва известно чувство на величие. Е, един ден тази „гигантска“ жена спряла да изпитва удоволствие от великата си работа и вече не се чувствала като „богинята на телевизията“. Доста време й отнело, но открила, че изходът е просто да „забави оборотите“. Започнала да обръща повече внимание на семейството и на себе си. Малко по малко отново започнала да влага същия хъс в работата си, но вече изградила собствени ритуали за лично удоволствие и това я направило дори още по-продуктивна от преди.

Гледайки тази жена си мислих как и аз се намирам в такъв момент от живота си. Не че някога съм страдала от чувство за величие, но работех ужасно много, не изпитвах удоволствие от работата и бях непрекъснато напрегната около децата си. И... не направих нищо. 

Сетих се за видеото отново, когато от Vichy ми дадоха да тествам серията им Slow Âge. В основата на тяхното мислене е как забавянето на стареенето е пряко свързано със Slow движението и идеята да правим нещата с правилното темпо, за да получим добри резултати. Прочетох това и реших, че сега е моментът да изпробвам тази теория. Има време за всичко и ще го докажа – така си казах и този път реших да си повярвам. 

Няма да разказвам подробно какво се случи през този тестов месец, но разбрах, че четенето на детски книжки може да бъде много забавно, когато не бързаш да приспиш децата, за да пуснеш пералнята. Разбрах, че мога да отида на масаж и в делничен ден и че колкото и странно да звучи ако изпия един-два коктейла с приятелки, на следващия ден работа ми върви по-добре и идеите ми идват много по-лесно. Разбрах, че да посетя някоя изложба в обедната почивка ми отнема само 15 минути, а главата ми се пълни с красиви картинки. И осъзнах колко е важно да се грижиш за себе си и за кожата си. Сутрин и вечер отделях специално внимание на лицето си. Изпробвах продуктите Slow Âge на Vichy и наистина ми харесаха. Текстурата им е кадифено мека и това усещане се прехвърля и на лицето ми. А ароматът е направо божествен. След няколкоседмична употреба чувствам кожата на лицето си много по-здрава и по-гладка, тенът ми се „избистри“, и дори фините линийки около очите и устата ми не са толкова видими. Флуида слагах вечер, заедно с околоочния крем, а сутрин нанасях дневния крем, отново с грижата за околоочния контур.

Лабораториите на Vichy са доказали, че 80% от видимите признаци на стареене не се дължат на генетичната предразположеност, а на фактора, който учените наричат ‘експозом’ - всички външни влияния, факторите на околната среда и начина на живот - UV лъчи, тютюнопушене, начин на хранене, стрес и сън (виновна съм за всичко изброено). Slow Âge е първата козметична грижа, която комбинира 3 активни съставки (антиоксидантен екстракт от корен на Baicalin, Bifidus пробиотичен дериват и термална минерализираща вода Vichy) и UVA защитa, за да забави появата на признаците на стареене още в процеса на формирането им. Защото всички знаем, че здравата кожа стои в основата на красивия и свеж вид.

И така отделяйки повече време за себе си, включително за кожата си, се почувствах по-удовлетворена от себе си. А това се прехвърли и върху отношенията с децата и с колегите ми. Явно има смисъл от бавното живеене.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР