Молекулярно възстановяване на косата

Люба Вангелова 15 March 2024

Снимка: Люба Вангелова

Понякога тежестта на ежедневието усещаме в косата си. Тя понася топлинното оформяне, химически обработки, стресовите фактори, а през зимата добавете сухия въздух и наелектризираното. Липса на витамини и оскъдните слънчеви моменти пък ни доближават опасно до депресивните състояния, а това никак не облекчава състоянието на кичурите ни - те усещат и отразяват всичко.

Ако вече сте си представили как би могла да изглежда косата ви в края на зимата, време е да я определя като нуждаеща се от възстановяване! Точно такова бе състоянието на моята коса в началото на февруари - разцепени краища, суха, неподатлива на оформяне, а кичурите ми имаха нужда от сериозна грижа, тъй като у тях не беше останала никаква следа от жизненост и гъвкавост. Косата ми имаше нужда от възстановяване.

Революция на формулата за възстановяване

L’Oréal Professional се яви на помощ. Професионалната линия за грижа за коса лансира гамата Absolut Repair Molecular, което се оказа новаторското решение на проблема ми. Продуктите са предназначени да възстановят косата в основата й, като формулата им работи активно на молекулярно ниво.

Да започна оттам, че всички познаваме гамата Absolut Repair и способността й да връща към живот сухата и увредена коса. Но Absolut Repair Molecular е нейна достойна еволюция. Лабораториите на L’Oréal Professional са вложили в нея патентовани технологии и формули, които са насочени към много увредена коса и я третират с изключителна прецизност и ефикасност. Чудото на възстановяването на косата се дължи на патентована съставка Peptide Bonder (система за защита на пептидните връзки) в новата линия. Нещо повече – действието е моментално. Веднага след изсушаване косата е различна, блестяща, гъвкава, жизнена, като нова.

Резултати като след салон, но у дома

С гамата Absolut Repair Molecular постигането на такива резултати никога не е било по-лесно. Ще ви разкажа как аз съживих потенциала на моята коса.

Стъпка 1: Шампоан

Absolut Repair Molecular Shampoo е профеионален шампоан, който възстановява увредената коса с помощта на комбинация от пептиди и аминокиселини. Текстурата му е лека гелообразни, разпенва се бързо. Аз лично го нанасям, като започвам от краищата на косата и разпенвам към корените. Почиства осезаемо добре, но не оставя усещане за “оголване” на косъма. Ако обичате характерните аромати, ще останете доволни - шампоанът е ароматизиран с нотки на бергамот, мандарина, мимоза, фрезия, божур и мускус. Изненадващо, но уханието на косата остава през целия ден.

Стъпка 2: Лосион с отмиване

Това е звездата в колекцията при това напълно заслужено. Absolut Repair Molecular Professional Rinse-Off Serum е серум с течна консистенция, който нанасям след изплакването на шампоана. Действието му е подобно на балсам, но има силата мигновено да преобразява косата, без да оставя мазни тежки следи. Вероятно причината е течната му консистенция, но по-скоро се крие отново във формулата, съдържаща споменатите вече патентована система за защита на пептидните връзки (2%) и пет аминокиселини. Ефектът от него е копринено гладка коса и не съм убедена, че с традиционен балсам би могъл да се постигне. Единственото неудобство на течната консистенция виждам в това, че малко трудно успявам да я разпределя по цялата коса. Използвам около 6-7 изпомпвания за всяка страна, като съответно я разделям на кичури, които масажирам внимателно за около минута. Но пък това ги подхранва и ревитализира.

Стъпка 3: Маска без отмиване

Absolut Repair Molecular Professional Leave-In Mask е маска, която нанасям върху косата, след като вече е леко подсушена с кърпа. Разпределям я върху дължините и краищата. Задачата на тази маска е да подхрани косата и да я предпази от термична обработка. Има лека кремообразна консистенция, която бързо попива в косата, но не я омазнява и утежнява. Изсушавам със сешоар и стилизирам както обикновено, но за сметка на това косата е възстановена и с блясък. Комбинирана с шампоана и серума с изплакване, маската като че ли е последната стъпка, която прави косата ми сякаш по-гъста и силна.

Какво отличава новата линия?

Новата колекция Absolut Repair Molecular се отличава с ефекта си и с моменталното преобразяване, което се случва след ползването й. Няколко са основните предимства според L’Oréal Professional, които са реално забележими:

 - Формулата възстановява молекулярната структура на косъма, като действа върху увреждането в сърцевината му.

- Концентрация до 2% система за защита на пептидните връзки, която подпомага връщането на силата на косата.

- Резултатите са видими от първата употреба.

- Косата при допир е мека, гладка и гъвкава.

- Трансформацията е моментална и е придружена от зашеметяващ аромат.

Доста впечатлена съм от цялата колекция Absolut Repair Molecular на L’Oréal Professional. Ако имате нужда за вашата коса или съм събудила любопитството ви, може да намерите колекцията в магазин Zlatna Ribka и онлайн ТУК.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР