Косата ми, Сидни Суийни и едно лято в Портофино

Тествах Premiere – най-новата серия на Kerastase за увредена коса

Десислава Найденова 01 April 2024

Винаги съм избягвала продуктите с текст „за увредена коса“.

Не посягам никога към такъв шампоан, балсам или маска. Това автоматично означава, че косата ми си е добре! Да, ама не.

Може би просто не съм искала да си призная, че косата ми (особено в последните една-две години) не е каквато беше. Жизненост, обем, здравина на косъма, накъсани краища... Всичко е различно и не ми харесва, обаче си затварям очите. Затова тайно се зарадвах, че ще имам възможността да тествам най-новата серия на Kérastase – Première.

Преоткрийте вътрешната си сила

Това е ключовото послание на серията, отразяващо безкрайния женски потенциал за справяне във всяка (абсолютно всяка) ситуация. 

Смятах, че косата ми е увредена заради неподходяща козметика, заради топлината от сешоара и пресата, заради по-агресивна боя.

Оказа се, че има друга причина: калцият!

Калцият, който трайно уврежда косата ми

Във водата, която използваме, се съдържа голямо количество калций. Калцият е като криптонит за косата – когато се натрупа, може да доведе до трайно увреждане.

Калцият влияе на повърхността на косъма, като се натрупва върху плочките на кутикула и прави косата груба на допир и с цъфтящи краища. Калцият може да проникне между кератиновите вериги във вътрешността на косъма. С течение на времето това прави косата по-твърда, крехка и склонна към накъсване, особено ако е третирана. Това е така нареченото трайно увреждане.

Разбирането на този факт е причина за създаването на серията Première, която първо премахва излишъка от калциеви частици, а след това възстановява косата чрез възстановяване на прекъснатите връзки между кератиновите вериги.

Формулата на Kérastase Première

Лимонена киселина, глицин и voilà!

Лимонената киселина с концентрация 3% прониква в косъма и премахва излишъка от калциеви частици. Глицинът с концентрация 5% е достатъчно малък, за да проникне в най-дълбоките слоеве на косъма и да възстанови силата на косата.

Във формулата е включен и пептид, който попълва повърхността на косъма с материя.

Ах, тази Сидни Суийни

Посланикът на серията е актрисата Сидни Суийни, която познаваме от сериалите „Еуфория“ и „Белият лотос“. Помним я и от „Имало едно време в Холивуд“ с Брад Пит и Леонардо ди Каприо.

Наричат Сидни икона на модерната женственост, а тя сияе като новото лице на Kérastase.

„Толкова огромна чест е за мен да си партнирам с такава емблематична марка. За мен част от красотата се състои в това да бъда креативна, да бъда себе си и да вярвам силно в действията си. Вълнувам се да ви покажа какво правим, то е très très chic.“

Звездите в Première

Пълната серия включва пре-грижа, възстановяваща декалцираща вана (шампоан), декалциращ балсам, възстановяващи мляко, маска, серум, олио и концентрат.

Продуктите в серия Première са подходящи за всеки тип коса, като някои представляват по-тясно насочена рутина. Възстановяващото мляко е за фина до нормална коса. Възстановяващите маска и олио са за плътна коса. Концентратът е предназначен за професионална грижа в салоните за красота.

Тест и резултати

Тествах продуктите Kérastase Première в продължение на две седмици, което при мен се равнява приблизително на 6-8 измивания на косата. 

Започвам с пре-грижата. Тя се нанася непосредствено преди шампоана върху мокра коса и не се отмива, целта е да подсили действието на шампоана. Чудесна е и ако ви се струва излишен продукт, не е. Пре-грижата декалцира и намалява увреждането, като оставя косата силна, мека и блестяща.

Декалциращият възстановяващ шампоан от серията е богат шампоан с двойно действие, както личи и от пълното му наименование. Той премахва калция и укрепва и възстановява увредената коса. Оставя едно много приятно усещане за абсолютна чистота, без агресивност.

Декалциращият възстановяващ балсам за увредена коса премахва прекомерното количество калций, като същевременно възстановява хидратацията и мекотата на увредената коса.

Серумът ми е много любим (и необходим!), защото защитава косата от топлина до 230 градуса (аз използвам сешоар и преса доста често). Този възстановяващ серум за увредена коса е без изплакване. Оставя косата блестяща и еластична.

Възстановяващото олио подсилва блясъка на увредената коса. Ако косата ви е плътна, това олио е точно за вас и обещавам ви, наистина ще се влюбите в него.

И сега, моментът на истината! Време е да споделя резултатите, които наблюдавам за моята коса след двуседмичния тест на Kérastase Première.

Косата ми е видимо по-здрава и по-силна, с много повече блясък и еластичност. На допир е мека и жизнена. Краищата, които бяха накъсани и цъфтящи и които толкова много ме притесняваха, сега са гладки и плътни.

Вече съм уверена, че имам сигурно оръжие срещу калция и щетите, които е нанасял и би могъл да нанесе върху косата ми с всеки душ. Увредената коса е в миналото, сега изглежда напълно възстановена, което за мен е впечатляващо, като се има предвид краткото време, в което я третирах с Kérastase Première, при това в домашни условия. Смятам да не се разделям скоро с тази серия.

Хайде в Портофино!

Както при всички серии на Kérastase, ароматът на Première е моментално разпознаваем, изискан и се превръща в класика. Разкрива коктейл от цитруси и мандарина на фона на портокалов цвят и жасмин. Създава усещане за слънчево лято. Лято в Италия!

И си представям как тази моя красива коса се вее вече из Портофино...

Серията Premiere може да бъде откита в салони Kerastase: http://bit.ly/KerastaseSalonsBLG

Както и в сайтовете на официалните онлайн партньори https://www.zlatnaribka.com/kerastase/premiere-za-vazstanovyavane-na-vseki-tip-uvredena-kosa

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР