Гениална грижа "по мярка"

Люба Вангелова 01 March 2024

В търсене на козметика, която да накара кожата ми да усети нов живот посред сивата неугледна зима, избрах да опитам различен подход в грижата за нея. Реших, че моментът е идеален да тествам нещо, което отдавна исках - персонализираната грижа на козметичния бранд Anne Semonin. Първата ми среща с марката беше преди години, но се ограничи единствено до иконичните й продукти, които и до днес Дженифър Анистън ползва - ледени кубчета за околоочния контур. До днес не съм видяла нещо подобно, предлагано от други козметични брандове.

Наричат козметичната терапия с Anne Semonin “по мярка”. Защо? Кожата на всеки е различна – подложена е на въздействието на различни вътрешни и външни фактори (хормонални проблеми, условия на околната среда и т.н.). Освен това самата кожа и нуждите й се променят всеки ден. Причините са познати и често неизбежни - студени температури, климатици, изнервящи зимни сиви дни, промяна на влажмността.

Миксологията, чийто почитател е била мадам Ан Семонин, създателката на бранда, е метод за персонализиране на грижата за кожата със селекция от подбрани продукти в съответствие с индивидуалните й нужди. Доказано, че това е и най-добрият подход за грижа, чрез който всеки от продуктите разкрива пълноценно качествата си и действието си. Причината е, че са адаптирани най-точно към необходимия режим за красота и грижа. Точно този метод е в основата на комбинирането на отделните продукти на марката (в разнообразие от програми и комбинации помежду им), за да се постигне ефектът им.

РЕЦЕПТАТА ANNE SEMONIN

Затова първата стъпка в подхода за грижа на Anne Semonin е да бъде определено моментното състояние на кожата ви и нуждите й. Направих го в сайта на марката, където попълних създадената за целта анкета с име “Рецепта за красота”. Диагнозата на моята кожа гласеше: нормална, подложена на въздействието на градската среда, дехидратирана, чувствителна, със зачервявания и пигментации, с тъмни кръгове, фини линии и/или бръчки в зоната около очите. Още на следващия ден получих имейл от терапевт с подробен списък с необходимите продукти за кожата ми и с указания за приложението и комбинацията между тях.

“СКРОЕНА” ПО МЯРКА

Програмата за козметичната ми грижа вече е в ръцете ми, а продуктите на рафта. В “рецептата за красота” имаше предписани решения на задачите специално за моите нужди на кожата. Всяка сутрин правя оценка на състоянието й и избирам съответния флакон за решението. Важно е да спомена, че продуктите на Anne Semonin са с висока концентрация на активни съставки. Това може да причини леки усещания на опъване в първия досег с текстурата. Малко повече от седмица е срокът, в който видимо кожата ми придоби равен тен и свеж цвят. Затова причината беше и подобряването на текстурата й и насищането й с влага.

МОИТЕ ГЕРОИ

Звездният списък в моята рецепта включваше няколко продукта.

Започва са два почистващи и балансиращи кожата - натурално мляко и тоник, които неутрализират раздразненията. Опитът ни е “бродирал” в съзнанието ни, че почистването е основата за здрава и красива кожа. Млякото изключително нежно отстранява замърсяванията, като ги разтваря с помощта на леки масажни движения. А за почистването на грима го поставям върху памучен тампон. Натуралният тоник успокоява кожата, а формулата му с есенциални масла и микроелементи възстановява естественото Ph на епидермиса. Много козметици са ми споделяли, че за предпочитане е остатъците от почистващия продукт да се премахват не с чешмяна вода, с тоник.

Подмладяващият супер активен серум освен да хидратира, прави кожата плътна и еластична. За целта е достатъчна дозата от 5 капки. Но чрез нея действат активни съставки като екстракти от червени микроводорасли и вечерна иглика, азелаинова киселина и комбинация от аминокиселини. Тук особеното е, че стягането на кожата веднага прави видимо сиянието й.

След него през деня нанасям защитен крем с олигоелементи с SPF30 - освен фин защитен филм, той задържа влагата в кожата и работи за подобряване на плътността и на еластичността й. Освен това минимизира съществуващите слънчеви петна и изравнява тена.

 

Нощната грижа съм поверила на успокояващ интензивен комплекс от два продукта. Текстурата им прониква много дълбоко в кожата, като усещането за подхранване настъпва веднага. Комбинацията от етерични масла подсилват стените на капилярите и успокояват раздразненията. Магията се получава като смеся в дланта си 5 капки етерични масла с 5 капки микроелементи. Но мога да добавям по 5 капки и към маската за лице например, или към серума, дори и към продукта за тяло или за коса.

 

В пратката получих и комплект от четири монодози от основните маски за лице на Anne Sémonin - ексфолираща маска, гел маска, крем маска и минерална маска. Удобни са за поддържане на кожата по време на път. Препоръката е да се редуват всеки ден или най-малко веднъж-два пъти седмично и да се нанасят върху лицето и шията, дори около очите. За допълнително успокояване на раздразненията по кожата ми добавям към маската 5 капки от интензивния комплекс. Признавам си, че леко се възпротивих на идеята за последователното нанасяне на маска ден след ден - кой има време за това?! Но ме привлече идеята да изглеждам някак декадентско с минерална маска персонализирана маска специално за мен докатопригытвям вечеря. Под персонализирана имам предвид начинът, по който може да се комбинира с останалите продукти.

 

Няма как бе споменатите вече ледени кубчета за експресно освежаване на околоочната зона. Те са богати на натурални екстракти, а след тях кожата в зоната е стегната, повдигната и видимо озарена. Подпухването е най-лесно за овладяване с ледените кубчета, а тъмните кръгове чувствително изсветляват. Поставям ги в камерата за три часа, след това са готови за ползване. Ледът се изважда от опаковката и се поставя в торбичката от марля - масажирам с широки кръгови движения под и над очите.

 

Идеалният вариант е да се подложите на професионална терапия Anne Sémonin в предпочитан от вас спа салон, където продуктите ще бъдат комбинирани с ексклузивен енергиен дренаж с различни високо професионални протоколи за работа, криотерапевтични и анти-гравитационни техники. Съвет за персонализиране на продуктите според нуждите на кожата ви може да получите и в салон за красота, работещ с марката.

Перфектната кожа е като таланта: за отличните постижения дисциплината е по-важна от даденостите. Моята персонализирана рецепта Anna Sémonin подробно описва как трябва да смесвам препоръчаните продукти у дома, за да поддържам кожата си в идеално състояние извън спа центъра. Условието е да я следвам. Но познавайки ефекта, дисциплината не е проблем. Помага ми да си представям, че съм в известната “ферма за красота” на мадам Семонин във Френските Алпи. И е приятно да се чувствам като аптекар, смесвайки капчици от малки стъклени бутилки и мехлеми и ги смесвам в дланта на ръката ми!

Повече информация, както и да закупите продуктите на марката може да направите в сайта на www.annesemonin.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР